Poliţistă locală cu "istoric" în ce priveşte promisiuni contra bani
BOTOSANI

Poliţistă locală cu "istoric" în ce priveşte promisiuni contra bani
Suspectată de trafic de influenţă şi arestată preventiv vineri, prin decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Botoşani, agenta de Poliţie Locală şi-a încercat norocul printr-o contestaţie la mandat de arestare, contestaţie dezbătută luni de către judecătorii Curţii de Apel Suceava.

Numai că nici aceştia nu au putut fi convinşi că merită să fie judecată în libertate, astfel că decizia definitivă priveşte cele 30 de zile de privare de libertate.

Între timp, însă, anchetatorii primesc tot felul de informaţii în privinţa "istoricului" Laurei P., ba chiar s-a adăugat şi un alt denunţ. Mai exact, un botoşănean pretinde că femeia i-ar fi cerut 40.000 de euro pentru o "afacere", dar i s-au cerut probe care să dovedească ceea ce pretinde. De asemenea, alte trei denunţuri erau înregistrate de mai mult timp, toate privind traficul de influenţă.

Pe de altă parte, însă, una dintre familiile păcălite de Laura P. are o situaţie cumplită, atât părinţii, cât şi copilul fiind bolnavi cronic. Asta nu a împiedicat-o pe poliţista locală să ceară o sumă destul de importantă de bani pentru a facilita o angajare. Mai mult, surse judiciare spun că Laura P. obişnuia să ceară sume de bani în funcţie de posibilităţile celor care apelau la ea pentru diverse "servicii".

Poliţista locală a fost reţinută joia trecută în urma unui denunţ al unui botoşănean care în septembrie s-a prezentat la Serviciul Judeţean Anticorupţie şi a denunţat-o, declarând că în perioada iulie-august 2016 femeia i-ar fi cerut 1.500 de euro pentru a interveni la o persoană cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Locale pentru a-l angaja ca poliţist local.

De la momentul denunţului până joi, anchetatorii au documentat activitatea femeii, inclusiv cu interceptări, astfel că, pusă în faţa probelor, femeia nu a mai putut nega. Reţinută pentru 24 de ore, botoşăneanca s-a prezentat singură la în faţa instanţei de la Tribunal, dat fiind că mandatul de reţinere expirase. Analizând probele din dosar, judecătorul a dispus arestarea pentru 30 de zile.

 

Spune-ne opinia ta