Poliţist trimis în judecată pentru purtare abuzivă!
BOTOSANI

Poliţist trimis în judecată pentru purtare abuzivă!
O anchetă făcută ca la carte nu include şi agresarea suspectului pe care ca poliţist îl ai în faţă. În cazul în care nu cunoştea acest aspect, un poliţist botoşănean l-a învăţat într-un mod care nu-i face cinste nici lui şi nici instituţiei din care provine.

Recent, un lucrător de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie- Poliţia Municipiului Dorohoi, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Concret, în urmă cu mai bine de un an, aflându-se în sediul Poliţiei Municipiului Dorohoi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Remus Florin R. "a lovit, cu intenţie, cu palmele în zona feţei o persoană care urma a fi audiată într-un dosar penal, cauzându-i suferinţe fizice. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Dorohoi", după cum declară procurorul Ionel Toma, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unitatea care a efectuat cercetările în acest caz.

Partea vătămată este un tânăr care la împlinirea celor 18 ani, a părăsit sistemul de protecţie al copilului şi s-a trezit fără loc de muncă şi fără acoperiş deasupra capului. Cum tentaţiile erau mari, s-a apucat să "pună mâna" pe ce prindea, mai mulţi locuitori din zona Dorohoi, Hudeşti, Darabani neavând deloc vorbe bune despre el. Într-o astfel de situaţie a ajuns la sediul Poliţiei Dorohoi unde poliţistul care îl ancheta "i-a scăpat" câteva palme.

Gabriel Ş., cunoscut drept "Fernando de la Darabani", a fost în centrul atenţiei la începutul acestui an, atunci când un dărăbănean ce munceşte în străinătate, l-a găsit îngheţat de frig în scara blocului, astfel că l-a luat în casă, l-a hrănit, i-a dat voie să se spele şi să doarmă în patul lui.

Tocmai gestul său de generozitate a fost comentat îndelung de localnici care l-au prevenit că ar fi bine să-l "percheziţioneze" pe Fernando la plecare deoarece are obiceiul de a fura lucruri mici dar valoroase, de tipul ceasurilor.

"A spart foarte multe case, chiar una recent a unei bătrâne și o amenința că dacă nu părăsește casa o omoară... Nu știe ce vorbește, nu l-a fugărit nimeni de acasă, el a plecat de bună voie nevrând să muncească și aștepta numai sa i se dea mâncare și toate cele toate de-a gata, le ameninta pe surorile lui mai mici că le omoară... Dacă nu mă credeți, cereți informații de la Poliția Darabani sau Hudeşti, fiind un client fidel lor", îi transmitea dărăbăneanului la momentul respectiv o tânără.

Am oferit toate aceste amănunte pentru a avea un tablou complet al celor întâmplate. Cert este că, potrivit anchetatorilor, poliţistul dorohoian va ajunge în faţa judecătorilor care vor decide dacă se face vinovat de purtare abuzivă sau nu. "Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", arată reprezentanţii Parchetului sucevean.

Citiţi şi: Un dărăbănean impresionează prin gestul făcut faţă de o persoană fără adăpost. "Mi s-a făcut rău când l-am văzut"! VIDEO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Toamna s-a instalat la Botoşani, aducând frigul! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Luni, 25 Septembrie 2017
1402

La Botoşani, toamna a început să se manifeste cu ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, înregistrate săptămâna trecută. În această săptămân...

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1225

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5119

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...