Politist judecat pentru masluirea unui accident!

Un agent din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Botosani a fost trimis în judecată ieri, sub acuzaţia de complicitate la fals intelectual şi favorizarea infractorului, după ce a încercat să muşamalizeze un accident rutier în care a fost implicat un cumătru de-al său.

Un alt poliţist care a eliberat în fals autorizaţia de reparaţie a maşinii a scăpat de acuzaţii, după ce procurorii au ajuns la concluzia că acesta ar fi acţionat la presiunile colegului său. Şi şoferul implicat în accident va răspunde în faţa legii, fiind trimis în judecată sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, fals în declaraţii şi uz de fals.

Potrivit rechizitoriului, totul este legat de accidentul din seara de 16 martie, de pe Calea Naţională, când, în apropiere de staţia de carburanţi Lukoil, Dumitru A. de 56 de ani, măturător la Urban Serv, a fost acroşat de o Dacie albă.

Cu toate că bărbatul a fost rănit, şoferul nu a oprit. Internată cu o fractură la piciorul drept, victima a avut nevoie de 88–90 de zile de îngrijiri medicale.

După mai bine de 12 ore de căutări, poliţiştii l-au identificat pe Gheorghe Cepoi de 56 de ani, din Botoşani, ca fiind principalul suspect.

Invitat la Poliţie pentru a fi audiat, acesta a prezentat o autorizaţie de reparaţie a maşinii pe care o obţinuse ilegal, prin intermediul lui Boghian. (Articol complet in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
42

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
62

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
356

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...