Poliţist condamnat cu amânarea pedepsei după ce a "înverzit" fiola
BOTOSANI

Poliţist condamnat cu amânarea pedepsei după ce a "înverzit" fiola
Sfidăm legea şi nu păţim mai nimic: asta putem concluziona şi chiar învăţa din cauzele care se judecă în instanţele botoşănene.

O concluzie similară putem trage dintr-un caz în care un poliţist de frontieră, încă în activitate, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe încă doi ani, după ce a urcat băut la volan şi apoi a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge.

S-a întâmplat la începutul acestui an, când Alexandru D., poliţist de frontieră la Rădăuţi Prut, dar de loc din Coţuşca, se îndrepta spre casă,fiind în stare de ebrietate. La un moment dat, pe traseu, a pierdut controlul asupra volanului, iar autoturismul pe care îl conducea a ajuns în şanţ. S-a dat jos din maşină să "evalueze" pagubele, însă a avut ghinionul ca, tot atunci, pe drum să treacă un alt conducător auto, care a sunat la 112.

La locul incidentului a ajuns un echipaj de poliţie, care văzându-l cu ochi cam tulburi, i-au pus fiola, pentru că agenţii nu erau dotaţi cu etilotest. Alexandru D. a suflat în fiolă care s- a înverzit, dar când să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în urma cărora să-i fie stabilită alcoolemia, a refuzat. Ca atare, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice.

În urmă cu câteva luni, dosarul a ajuns la instanţă, iar după câteva termene, judecătorul învestit cu judecarea cauzei a dat sentinţa: "stabileşte inculpatului D. Alexandru pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "refuzul de la prelevarea probelor biologice" cu recunoaşterea învinuirii. Dispune amânarea pedepsei de 2 (doi) ani închisoare pe o durată de 2 (doi) ani. Pe durata termenului de 2 ani de supraveghere va respecta următoarele măsuri de supraveghere: -se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; -va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea acestuia; -va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; etc.".

Ca atare, în ciuda condamnării, poliţistul de frontieră va rămâne în funcţie, va rămâne şi cu permisul în buzunar şi totul va continua ca şi până acum.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
4064

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
2369

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
978

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...