Poliţist condamnat cu amânarea pedepsei după ce a "înverzit" fiola
BOTOSANI

Poliţist condamnat cu amânarea pedepsei după ce a "înverzit" fiola
Sfidăm legea şi nu păţim mai nimic: asta putem concluziona şi chiar învăţa din cauzele care se judecă în instanţele botoşănene.

O concluzie similară putem trage dintr-un caz în care un poliţist de frontieră, încă în activitate, a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu amânarea executării pedepsei pe încă doi ani, după ce a urcat băut la volan şi apoi a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge.

S-a întâmplat la începutul acestui an, când Alexandru D., poliţist de frontieră la Rădăuţi Prut, dar de loc din Coţuşca, se îndrepta spre casă,fiind în stare de ebrietate. La un moment dat, pe traseu, a pierdut controlul asupra volanului, iar autoturismul pe care îl conducea a ajuns în şanţ. S-a dat jos din maşină să "evalueze" pagubele, însă a avut ghinionul ca, tot atunci, pe drum să treacă un alt conducător auto, care a sunat la 112.

La locul incidentului a ajuns un echipaj de poliţie, care văzându-l cu ochi cam tulburi, i-au pus fiola, pentru că agenţii nu erau dotaţi cu etilotest. Alexandru D. a suflat în fiolă care s- a înverzit, dar când să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge în urma cărora să-i fie stabilită alcoolemia, a refuzat. Ca atare, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice.

În urmă cu câteva luni, dosarul a ajuns la instanţă, iar după câteva termene, judecătorul învestit cu judecarea cauzei a dat sentinţa: "stabileşte inculpatului D. Alexandru pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de "refuzul de la prelevarea probelor biologice" cu recunoaşterea învinuirii. Dispune amânarea pedepsei de 2 (doi) ani închisoare pe o durată de 2 (doi) ani. Pe durata termenului de 2 ani de supraveghere va respecta următoarele măsuri de supraveghere: -se va prezenta la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; -va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea acestuia; -va anunţa, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; etc.".

Ca atare, în ciuda condamnării, poliţistul de frontieră va rămâne în funcţie, va rămâne şi cu permisul în buzunar şi totul va continua ca şi până acum.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

astăzi, 11:01
44

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.&Icir...

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
126

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
266

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...