Poliţia Rutieră a pus în funcţiune radarele invizibile

Poliţia Rutieră a pus în funcţiune radarele invizibile

   gandul.info

Începând de vineri dimineaţa, Poliţia Rutieră a pus în funcţiune 300 de radare invizibile în 32 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. În primele ore au fost aplicate peste 100 de amenzi pentru depăşirea vitezei. Prima amendă a fost acodată unui vitezoman din Capitală.

Radarele sunt amplasate pe cele două autostrăzi dar şi pe unele drumuri naţionale. Este vorba, în principal, de DN1, DN2 şi DN7, în special în locurile cunoscute drept "puncte negre", ca urmare a faptului că în zonele respective s-au produs cele mai multe accidente de circulaţie. Unul dintre drumurile cu cele mai multe radare este DN2, care traversează practic opt judeţe. Teoretic, pe un traseu de 500 km pot exista până la 80 de radare. De asemenea, noile radare au fost amplasate şi în Bucureşti precum şi în marile oraşe, tot în zona aşa ziselor "puncte negre".

Poliţia rutieră a scos pe şosele o nouă generaţie de radare, capabile să scape de detectoarele şoferilor. Potrivit poliţiştilor, noile radare au o tehnologie care permite ţinerea lor în stand-by, ceea ce le face de nedectat pentru detectoarele radar. În momentul în care este declanşată pornirea, vitezomanul este surprins în flagrant, înainte de a mai putea reacţiona. Poliţiştii au încercat această metodă şi cu vechile aparate, pe care le porneau brusc, însă aveau surprize în instanţă, când contravenientul contesta măsura de sancţionare. Judecătorii constatau că precizia aparatului era afectată de pornirea intempestivă, care îi afectau parametrii de înregistrare

Înregistrarea vitezomanilor se va face pe hard-disk, şi nu pe suport magnetic. În plus, acestea funcţionează sub temperaturi cuprinse între -20 şi +70 grade Celsius, faţă de cele vechi, care erau afectate de erori după ce temperatura cobora sub -5 grade.

"Viteza este pe primul loc între cauzele de producere a accidentelor. Amenzile pe care le vom da cu noile aparate vor mai tempera înclinaţia spre viteză", speră poliţiştii de la Circulaţie.

Noile radare au fost deja omologate, urmând ca fiecare aparat să fie supus verificărilor metrologice. Acestea vor putea descoperi vitezomanii de la o distanţă de peste 1.000 de metri, chiar şi pe timpul nopţii.

Poliţiştii spun că cei care obişnuiau să câştige în instanţă procesele de contestare a proceselor-verbale de contravenţie date pentru viteză excesivă vor fi înfrânţi cu probele furnizate de radarele Autovision.


Sursa: Gandul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
257

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
180

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
123

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...