Politia Romana a cumparat un sistem portabil de monitorizare a telefoanelor mobile, de 2,8 milioane de lei

Politia Romana a cumparat un sistem portabil de monitorizare a telefoanelor mobile, de 2,8 milioane de lei
Politia Romana va putea localiza, identifica si monitoriza telefoanele mobile in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumparat de la firma germana SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei, potrivit Mediafax.

"Sistemul foloseste metoda de simulare a unei celule reale a retelei de telefonie mobila. Sistemul are mobilitate totala chiar si in timpul functionarii, avand posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate in cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate intr-un cadru portbagaj auto de plafon", se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei pentru achizitionarea sistemului, potrivit www.e-licitatie.ro.

Licitatia a fost initiata in decembrie 2012 si atribuita trei luni mai tarziu singurului ofertant, SYBORG Informationssysteme.

Potrivit caietului de sarcini, unitatea centrala a sistemului este integrata intr-o valiza de dimensiune maxima 60x40x30 centimetri si are incluse antene directive, notebook, scanner de retea si acumulatori.

De asemenea, unitatea centrala poate fi conectata la antene omnidirectionale prin intermediul unui amplificator de retea.

Cu ajutorul unitatii centrale, politistii vor putea sa monitorizeze comunicatiile GSM si UMTS prin crearea de celule virtuale cu parametri similari cu cei ai celulelor retelei reale.

Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele tinta emit, colectarea, inregistrarea si memorarea intr-o baza de date a codurilor IMSI si IMEI, prcum si ora si data inregistrarii.

Politia Romana a solicitat, prin caietul de sarcini, si instruirea a doi angajati, proces care va include 40 de ore de curs teoretice si practice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
145

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
83

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...