Politia confirma: Radarele fixe au surprins acelasi sofer, in interval de cateva minute, de cate doua sau trei ori!

Politia confirma: Radarele fixe au surprins acelasi sofer, in interval de cateva minute, de cate doua sau trei ori!
Politistii suceveni informeaza ca, in multe cazuri, radarele fixe instalate pe teritoriul judetului vecin, dintre care 4 in Dumbraveni, au surprins acelasi sofer, in interval de cateva minute, de cate doua sau trei ori, ceea ce inseamna tot atatea amenzi si puncte de penalizare.

Desi numarul de sanctiuni inregistrate este foarte mare, amenzile platite efectiv sunt inca putine, din cauza procedurii destul de complicate.

Dupa ce sunt surprinsi da radar, proprietarii masinilor primesc acasa, in plic, o instiintare cu privire la faptul ca autoturismul lor a fost inregistrat cu o viteza peste limita legala.

Acestia trebuie sa trimitaun raspuns politiei rutiere, in care sa precizeze numele si datele persoanei care se afla la volan. Soferii primesc acasa procesul verbal de contraventie, pe care il pot achita la orice oficiu postal din tara.

Pana acum, politia a emis un numar de 20.000 de instiintari catre proprietarii masinilor, si doar 6.500 procese verbale de contraventie, din care mai putin de jumatate au fost achitate.

Radarele au fost aduse la Suceava de SC Codec SRL Cluj-Napoca, printr-o investitie exclusiv proprie, banii din amenzi ajungand in proportie de 65% la firma si 35% la bugetul primariilor pe raza carora sunt amplasate radarele.

Dupa cum au declarat reprezentanti ai primariei din Dumbraveni, in conturile Trezoreriilor s-au adunat, din amenzi, aproximativ 40.000 de lei de la radarele din Dumbraveni.

Aceste sume reprezinta valorile totale, din care se vor imparti banii intre primarie si firma.

In scurt timp, vor functiona si radarele fixe din localitatile Vladeni si Hutani, din judetul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
6

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
42

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
217

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...