Politia botosaneana demareaza campania de prevenire a furturilor auto - Fii precaut! Protejeaza-ti autoturismul!

Politia botosaneana demareaza campania de prevenire a furturilor auto - Fii precaut! Protejeaza-ti autoturismul!
In perioada octombrie 2005 - noiembrie 2008, la nivelul municipiului Botosani au fost inregistrate 640 infractiuni de furt din auto, din care 209 la nivelul anului 2008. Numai in luna octombrie 2008, au fost comise 46 asemenea furturi.

O mare parte a furturilor din auto din acest interval, (242), au fost comise de 8 minori nejustitiabili, din care 3 au participat la majoritatea actelor infractionale, se precizeaza in comunicatul de presa emis de Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Botosani.

Cele mai multe infractiuni sunt comise in zona centrala a orasului, in partea a doua a zilei si au ca mod de operare spargerea geamului autoturismului. Astfel, pe langa paguba creata ca urmare a sustragerii unor bunuri, proprietarilor de autoturisme le sunt produse si pagube colaterale cauzate de distrugerea geamurilor.

Bunurile preferate sunt genti, borsete, telefoane mobile, laptop-uri, sisteme de navigatie, detectoare radar. Principalul factor favorizant al producerii infractiunilor este neglijenta proprietarilor de auto, care lasa in masina la vedere obiecte de valoare.

Pentru reducerea riscului de victimizare, Politia botosaneana demareaza o campanie de constientizarea a posesorilor de auto din municipiul Botosani cu privire la faptul ca neglijenta lor este principalul factor favorizant a furturilor din auto, in scopul responsabilizarii asupra importantei respectarii unor masuri elementare de prevenire.

Pe perioada campaniei se vor derula actiuni ale politiei de proximitate si politiei de ordine publica din cadrul Politiei municipiului Botosani, de informare a populatiei cu privire la riscurile la care se expun, concomitent cu distribuirea unor materiale preventive.

Lansarea Campaniei va avea loc in data de 21 noiembrie 2008, orele 10.00, la sediul Inspectoratului de Politie, printr-un briefing sustinut de seful Inspectoratului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
15

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
502

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...