PNL pune bete in roate targului de produse traditionale!

PNL a reusit sa boicoteze organizarea Targului de produse traditionale, dupa ce au acuzat CJ si Primaria Botosani ca le-au furat ideea organizarii acestui eveniment!

Astfel, consilierii PNL s-au declarat impotriva cheltuirii banilor publici pentru organizarea Targului de iarna, editia 2010, pentru organizarea caruia Consiliul Judetean ar trebui sa participe cu 50% din fonduri, anume 15.000 lei.

"Ca urmare a unei invitatii formulate de Municipiul Botosani, urmeaza sa ne pronuntam asupra unei asocieri, fiind vorba despre Targul de iarna, eveniment menit sa atraga atentia asupra produselor traditionale si de larg consum, care va fi organizat in perioada 17-23 decembrie, pe Pietonalul Unirii, asociati fiind CJ si Municipiul Botosani. Printre obligatiile CJ se numara nominalizarea unei echipe de proiect, dar si participarea cu suma de 15.000 lei", a mentionat Mihai Tabuleac.

La randul sau, Ovidiu Epuras a spus ca este de acord cu organizarea acestui targ, dar ca nu va vota acordarea sume. "Aceste targuri sa se organizeze pe bani proprii si nu pe bani publici", a spus Epuras.

Si Catalina Lupascu a avut o interventie legata de suma solicitata. "Ne vom asuma desfasurarea activitatilor culturale. Asadar, propun a nu se cheltui bani publici, in Consiliul Judetean avem numeroase posibilitati, prin institutiile de cultura din subordine, prin materialele pe care le au la dispozitie institutiile de cultura, prin fondurile de la centrul de Creatie. Nu vom vota atribuirea banilor, avand in vedere ca foarte multe primarii au iluminat public inchis si de sarbatori", a declarat Catalina Lupascu.

Intrucat consilierii CJ nu au depus niciun amendament in legatura cu micsorarea sumei, proiectul a  fost supus la vot in varianta prezentata, Catalina Lupascu tinand sa specifice faptul ca aceste evenimente se pot face apeland la sponsorizari. "Nu cred ca o primarie in 2010 isi permite sa finanteze targuri. Ce decidem astazi devine o regula pentru maine, vor veni si alte primarii sa se asocieze". 

11 consilieri judeteni au votat pentru alocarea sumei, 8 au votat impotriva 2 abtinandu-se. Intrucat, pentru a trece, era nevoie de minimum 17 voturi, proiectul a fost respins.  

Reamintim ca, in urma cu o luna, PNL anunta organiza organizarea unui targ de produse traditionale in perioada 18-24 decembrie, pe Pietonalul Unirii, actiune pentru care nu a primit insa autorizatie. In schimb, Primaria Botosani a anuntat ulterior ca va organiza, in aceeasi perioada si acelasi loc, propriul targ traditional in asociere cu Consiliul Judetean.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
67

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
167

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
763

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...