Pleci la drum? Iată unde sunt cei mai periculoși șoferi din țară!

Pleci la drum? Iată unde sunt cei mai periculoși șoferi din țară!
Cei mai periculoși șoferi, conform unei analize dată publicităţii de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, de care ar trebui să vă feriți dacă îi întâlniți pe șosele sunt șoferii bucureșteni și constănțeni. Potrivit studiului ASF, frecvența daunei este de 6,78% în cazul persoanelor fizice cu vehiculele înmatriculate în București și de 6,40% în cazul înmatriculărilor în Constanța.

Analiza este efectuată având în vedere frecvența daunei și valoarea medie a daunelor la polițele RCA în funcție de vârsta asiguratului, puterea cilindrică a vehiculului asigurat, locul înmatriculării, clasele de bonus-malus, studiul fiind făcut pentru perioada 2013-2015.

În clasamentul cu cele mai multe daune urmează cei cu mașini înmatriculate în Iași, 6,27%, și Ilfov cu 5,89%. Frecvențele minime ale daunelor s-au întâlnit în perioada 2013-2015, pentru care s-a făcut studiul, în cazul vehiculelor înmatriculate în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%.

Cifrele sunt valabile pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice valorile aproximativ se dublează iar clasamentul se schimbă. Cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatriculate în Cluj, Ilfov, Iași, Galați, Dolj (peste 11%) iar cele mai puține la cele din Călărași, Caraș-Severin, Botoșani, Harghita, Hunedoara, Covasna, Sălaj (între 6% și 7%).

Deși ar putea părea cele mai sigure, mașinile cu motoare puternice au fost cele care au provocat cele mai multe daune de tip RCA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
76

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
532

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
184

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...