Pleci la drum? Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol in jumatate de tara!

Pleci la drum? Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol in jumatate de tara!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, avertizari cod galben si portocaliu de ninsori si viscol pentru mai mult de jumatate din tara.

Codul portocaliu vizeaza 11 judete si Capitala, iar cel galben este valabil pentru 15 judete.

Codul galben este valabil de joi, ora 22:00, pana vineri la ora 20:00, timp in care vor fi ninsori insemnate cantitativ si local viscolite.

Meteorologii anunta ca ninsorile se vor extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si vor cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

De asemenea, va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50...70 km/h.

In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80...90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita.

La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

Codul portocaliu va fi valabil vineri intre orele 02:00 si 18:00. Judetele afectate de codul portocaliu sunt: Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Giurgiu, Ilfov si Teleorman, impreuna cu Bucuresti.

Meteorologii anunta ca viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70...85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...