Planul secret al PNL şi PSD: anticipate prezidenţiale în 2012 cuplate cu alegeri parlamentare

Planul secret al PNL şi PSD: anticipate prezidenţiale în 2012 cuplate cu alegeri parlamentare
În cadrul negocierilor pentru formarea mega-Alianţei Opoziţiei dintre PSD-PNL-PC s-a discutat varianta suspendării preşedintelui Traian Băsescu şi cuplarea alegerilor prezidenţiale anticipate cu cele parlamentare.

În acest caz, prezidenţiabilul va fi Crin Antonescu, premier Victor Ponta, iar Dan Voiculescu va prelua preşedinţia Senatului. Un alt scenariu luat în calcul îl reprezintă anticipatele pentru prezidenţiale în 2013, scrie Puterea.

Varianta cu prezidenţiabil de la PNL în 2014 şi premier de la PNL în 2012 nu este pe placul liberalilor, care au cerut o serie de garanţii suplimentare. Scenariul optim gândit de cele două partide ar fi cuplarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale şi o candidatură în tandem a lui Crin Antonescu şi Victor Ponta.

"S-a discutat varianta suspendării preşedintelui Traian Băsescu, dar pentru asta trebuie să convingem UDMR să ni se alăture. Dacă o vor face până la alegerile parlamentare, se vor declanşa procedurile de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi se poate ajunge la alegeri parlamentare cuplate cu prezidenţiale. În cazul în care UDMR nu se alătură actualei Alianţe, planul va fi pus în practică în 2013. Şi atunci se pot organiza alegeri anticipate prezidenţiale, pentru a scăpa ţara de preşedintele Băsescu", au explicat, pentru Puterea, surse din cele două partide.

Liderul PSD, Victor Ponta, a dezvăluit voalat planul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. "Sunt absolut convins că proiectul despre care noi vorbim şi pe care vrem să-l punem în practică nu va putea să dea roade, să fie implementat cu Traian Băsescu într-o funcţie publică. Pentru noi, pentru PSD, este important să punem în practică ce trecem în această agendă până în 2019. Implementarea acestei agende nu se va putea face cu un Traian Băsescu care va sabota, care va folosi toate armele împotriva interesului nostru naţional", a declarat Ponta pentru HotNews.

Şi Ion Iliescu a declarat pentru Puterea că "PSD trebuie să fie pregătit pentru un plan B, pentru o posibilă devansare a alegerilor printr-o conjunctură dată, în echilibrul parlamentar, în starea de spirit din societate" şi că "suspendarea preşedintelui este condiţionată de o majoritate parlamentară care să se cupleze la aşa ceva".

Şi liberalii, şi social-democraţii fac presiuni asupra UDMR, ameninţând Uniunea cu neintrarea în Parlament dacă nu li se alătură.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cărăuş de lemne sancţionat şi lăsat fără marfă de poliţiştii botoşăneni

astăzi, 13:30
75

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, joi, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Botoşani aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pe...

Şofer cercetat penal după ce a luat un pieton pe capotă. Victima a ajuns la spital

astăzi, 12:26
100

S-a întâmplat joi, atunci când bărbatul de 52 de ani se deplasa, în calitate de conducător auto, pe strada Octav Onicescu din municipiul Botoşani. Ajuns la intersecţie cu s...

Poliţist în stare gravă după un accident rutier- FOTO

astăzi, 12:11
723

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, circula la volanul unui autovehicul de teren când, la un moment dat, pe raza localităţii Victoria, comuna Stăuceni, a pierdut controlul asupra ...