Peste 600 de posturi solicitate de la Ministerul Sanatatii pentru spitalele din judetul Botosani!

Peste 600 de posturi solicitate de la Ministerul Sanatatii pentru spitalele din judetul Botosani!
Spitalele din judetul Botosani inregistreaza un deficit urias de personal. Potrivit datelor centralizate de Directia de Sanatate Publica, la nivelul unitatilor sanitare cu paturi sunt la aceasta ora descoperite 604 posturi.  

Cel mai mare deficit de personal se inregistreaza la Spitalul Judetean Mavromati, unde sunt vacante la aceasta data 490 de posturi, din care 10 posturi unice. Cea mai mare unitate medicala se confrunta cu lipsa de personal din toate categoriile, medici, asistenti, infirmieri si ingrijitori. Spitalul Judetean ar avea nevoie, pentru a asigura activitatea in conditii optime, de 45 de medici, 192 de asistenti medicali cu studii superioare si personal sanitar mediu, dar si 52 de oameni, personal sanitar auxiliar, infirmieri si ingrijitoare.  

Pentru Unitatea de Primiri Urgente de la Mavromati ar mai fi nevoie de inca 35 de angajati.  

La Spitalul Municipal Dorohoi sunt 49 de posturi neocupate, din care 4 posturi unice, iar sapte posturi sunt la UPU.  

O situatie de-a dreptul ingrijoratoare este la Serviciul Judetean de Ambulanta, unde se inregistreaza un deficit de 35 de persoane, dintre care 6 medici si 17 soferi.  

Situatia privind necesarul de personal din spitalele botosanene a fost transmisa si la Ministerul Sanatatii, la solicitarea Ministerului.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1060

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
304

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...