Peste 60 de ziare locale au fost inchise in doi ani de criza

Peste 60 de ziare locale au fost inchise in doi ani de criza
In 2010, presa locala a pierdut peste 40 de publicatii, potrivit viceprese­din­telui Asociatiei Patronale a Editorilor Locali (APEL), Gruita Ienasoiu. De asemenea, bilantul mai indica si o reducere de personal de pana la 6.000 de angajati din industria mass-media din 2008 si pana in prezent.

Mai mult, pu­blicitatea in presa scrisa s-a intors la jumatatea nivelului de acum sapte ani, respectiv 30 de milioane de euro. Dez­vol­tarea pe online ramane principala speranta de crestere, scrie Financiarul. 

Dupa mai bine de doi ani de la debutul crizei, unul din cele mai afectate domenii - mass-media - numara cu pana la 6.000 de angajati mai putin, conform estimarilor presedintelui FRJ Media - Sind, Cristi Godinac. Daca anul trecut era considerat anul negru in istoria pre­sei, pe plan local peste 1.200 de jurnalisti ramanand fara job, anul 2010 se pare ca l-a depasit pe 2009.

"Din cei aproximativ 22.000 de angajati cu carte de munca in industria mass-media, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), au mai ramas 15.000-16.000", spune Cristi Godinac.

La nivel central, trustu­rile de presa si-au restrans la minimum echipele redactionale, iar pe plan local multe redactii au fost inchise.

Conform datelor com­paniei de monito­rizare a presei, Media Image Group, au dis­parut 54 de titluri locale de la debutul cri­zei si pana in luna octombrie anul cu­rent. Numai in 2009 au fost inchise peste 20 de redactii, declara Cristi Godinac. De asemenea, vice­presedintele Aso­cia­tiei Patronale a Edi­to­rilor Locali (APEL), Gruita Ienasoiu, preci­zea­za ca anul acesta s-au inchis aproximativ 40-50 de publicatii locale. 

Vezi si Cum ar fi Botosanii fara ei: Mai plictisitor si, cu siguranta, fara sare si piper

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
250

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
306

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
438

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...