Peste 400 de autovehicule luate la ochi de politistii botosaneni!

Peste 400 de autovehicule luate la ochi de politistii botosaneni!
In doar cateva ore, politistii de la Serviciul Rutier Botosani au verificat peste 400 de autovehicule in municipiul Botosani, au aplicat 45 de sanctiuni si au strans in punga statului aproape 9.000 de lei!

In dupa-amiaza de 13.02.2009, incepand cu orele 18.00, politistii Serviciului Rutier au desfasurat o ampla actiune pe soselele din judet, in vederea prevenirii si combaterii consumului de alcool in randul conducatorilor auto.

Prin filtrele organizate au fost verificate 403 autovehicule, fiind aplicate 45 sanctiuni contraventionale pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 8960 lei. Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii si 7 permise de conducere.

"Sase dintre conducatorii auto verificati au fost sactionati contraventional pentru consum de bauturi alcoolice, fiindu-le totodata retinute permisele de conducere in vederea suspendarii. Altor patru conducatori auto le-au fost intocmite dosare penale pentru conducerea unor autovehicule pe drumurile cu alcoolemii peste limita legala", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Astfel, la ora 18.35, pe strada Savenilor din municipiul Botosani, a fost depistat un autoturism condus de A. Catalin-Petru, de 34 ani, din municipiul Iasi, in timp ce avea o concentratie de 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Ceva mai tarziu, pe strada I.C. Bratianu din municipiul Botosani a fost depistat un alt autovehicul, condus de U. Traian, de 50 ani, din municipiul Botosani, care conducea in timp ce avea o concentratie de 0,49 mg/l alcool pur in aerul respirat.

Campionul serii se pare ca a fost, insa, un tanar de 25 ani! La ora 22.55, pe Calea Nationala din municipiul Botosani, politistii l-au depistat pe S. Ionel, de 25 de ani, din municipiul Botosani, conducand un autoturism in timp ce avea o concentratie de 0,97 mg/l alcool pur in aerul expirat!

In vederea stabilirii alcoolemiilor, conducatorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sange, cauzele urmand a fi solutionate procedural in functie de rezultatele analizelor toxicologice, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
9

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
52

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
227

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...