Peste 100 de concurenti la Concursul National Mihail Sorbul

Peste 100 de concurenti la Concursul National Mihail Sorbul

Ion Ilie, directorul Centrului Judetean de Creatie Botosani

Programul manifestarilor dedicate Concursului National de Interpretare si Creatie a Piesei de Teatru intr-un act pentru amatori Mihail Sorbul a fost definitivat.

Concursul se organizeaza o data la doi ani, sectiunea creatie ajungand la a sasea editie, iar cea de interpretare la a 21- a editie. Perioada de desfasurare a evenimentului este 31 octombrie – 2 noiembrie, insa manifestarile propriu zise se vor derula pe 1 si 2 noiembrie la Botosani si Saveni.

In competitie s-au inscris 13 formatii, care vor prezenta 8 piese de teatru. Judetele participante sunt Ialomita, Prahova, Bucuresti, Bistrita Nasaud, Iasi (cu 2 formatii), Satu Mare (cu 2 formatii), Bacau, Casa de Cultura din Sighisoara si trei formatii din judetul Botosani. Vor fi peste 100 de concurenti, cu tot cu cei din Botosani.

Potrivit celor declarate de directorul Centrului Judetean de Creatie Botosani, Ion Ilie, 31 octombrie este data de sosire a trupelor concurente.

Pe 1 noiembrie, actorii amatori se vor intrece, la Teatrul pentru Copiii si Tineret Vasilache Botosani, incepand cu ora 9.00 pana la 21.00. A doua zi, pe 2 noiembrie, la ora 9.30, in Sala de Marmura a Teatrului Mihai Eminescu Botosani va avea loc un simpozion dedicat lui Mihail Sorbu. Manifestarile se vor extinde si la Saveni, meleagurile unde s-a nascut Mihail Sorbul.

Incepand cu ora 12.00 va avea loc premierea la sectiunea creatie. Gala laureatilor va avea loc la orele 17.00 la Botosani, la Teatrul pentru Copiii si Tineret Vasilache.

E mare lucru sa mai ajungi in ziua de azi la cea de-a 21 editie. Este o actiune unicat pe tara, tinand cont de lungimea editiei. Sunt peste 25-30 ani de munca, a subliniat Ion Ilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
14

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
24

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
57

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...