Persoanele dependente de alcool au drepturi, spune doctorul Nicolae Vlad!

Persoanele dependente de alcool au drepturi, spune doctorul Nicolae Vlad!

 Nicolae Vlad, directorul Spitalului de Psihiatrie Botosani  

Numarul tot mare de alcoolici este si o consecinta a lipsei de civilizatie, asta si pentru ca la noi nu este privit cu ochi buni cel care apeleaza la un medic de specialitate pentru a scapa de acest viciu.

Alcoolismul este o boala, spun specialistii, iar unii botosaneni accepta ca sunt bolnavi si se prezinta din timp la medic.

Niste oameni cultivati, civilizati, isi dau seama ca internarea intr-un spital de psihiatrie nu este nici pe departe o pedeapsa, ci ca este o modalitate de a-l ajuta pe om sa se recupereze, sa isi poata rezolva problemele pe care le are, spune Nicolae Vlad, directorul Spitalului de Psihiatrie Botosani.

Dupa intrarea in vigoare Legii sanatatii mintale, in 2002, au aparut mai multe reglementari cu privire la drepturile bolnavului psihic. Astfel, bolnavul are dreptul sa stie pentru ce este internat, pentru ce si ce tratament va urma. De asemenea, are acces la foaia de observatie.

Bolnavul este internat numai in urma unui consimtamant informat. In cazul in care nu are discernamant, internarea se face cu acordul apartinatorilor sai legali.

In cazul in care nu exista apartinatori, cum a fost cazul unei femei gasite de Politie pe raza orasului Trusesti, exista o comisie speciala care poate sa stabileasca daca respectiva persoana este un pericol pentru societate sau pentru ea insasi, instituindu-se apoi internarea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
664

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
90

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...