Persoanele cu studii medii au cautare pe piata muncii botosanene!

Persoanele cu studii medii au cautare pe piata muncii botosanene!
La sfarsitul anului 2008, numarul locurilor de munca puse la dispozitia somerilor botosaneni trecea de 30. Pentru luna ianuarie, doar 18 angajatori si-au anuntat disponibilitatea a de a oferi un loc de munca.

Cei mai multi dintre cei disponibilizati au muncit in domeniul constructiilor si al confectiilor.

Am fost nevoiti sa disponibilizam oamenii. In perioada de iarna solicitarile in constructii sunt foarte putine si nu ne permitem sa tinem oamenii fara sa avem profit. Anul trecut am pierdut 4 miliarde de lei din acest motiv, spune directorul firmei Ascon Botosani, Constantin Zaharia.

Unii dintre cei care acum stau acasa isi pastreaza, totusi, optimismul.

Asta e perioada in care nu avem ce lucra. Eu lucrez de cativa ani buni in constructii si mai tot timpul iarna ramaneam fara serviciu. Stiu insa ca la primavara ma voi intoarce pe santier, a spus Iulian Axinte.

Chiar daca tinerii se straduiesc in ultimii ani sa urmeze o facultate, chiar doua, plus masterate si chiar doctorate, cei mai multi angajatori au pretentia ca potentialii salariati sa aiba studii medii. In aceasta perioada a anului, la mare cautare sunt agentii de vanzari, agentii comerciali, vopsitori sau tinichigii auto, electricieni sau soferi.

Deocamdata primim CV-uri, pe care le vom tria mai tarziu si vom alege oamenii pe care ii dorim alaturi de noi, a spus un reprezentant al SC Tridex Service SRL, societate care a pus la dispozitie 3 locuri de munca.

Cum investitiile in constructii se vor reduce, voi fi nevoit sa disponibilizez 15 oameni. Insa pe reabilitari energetice voi mai angaja oameni la Bucuresti, a precizat si Valeriu Iftimie, administrator Elsaco.

Inspectoratul Scolar Judetean a scos la concurs doua posturi de secretar-dactilograf, ce vor fi remunerate cu 775 de lei pe luna. Conditia, cel putin 5 ani de vechime, studii superioare, insa sunt valabile si cele medii.

In aceasta luna, doar 27 de someri care vor apela la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani si-ar putea gasi un loc de munca. Dintre posturile vacante anuntate, doar unul singur este destinat persoanelor care au peste 45 de ani. Angajatorul, Asociatia de Proprietari numarul 8 din Botosani, ofera un salariu de 600 de lei pe luna.

Citeste intreaga lista a locurilor de munca declarate vacante la data de 6 ianuarie, pentru judetul Botosani, accesand optiunea JOBURI VACANTE in meniul de pe site-ul STIRI.BOTOSANI.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
24

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
29

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
30

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...