Persoanele care sustin examenul pentru obtinerea permisului de conducere, examinate de clinici autorizate de MS

Persoanele care sustin examenul pentru obtinerea permisului de conducere, examinate de clinici autorizate de MS
Unitatile de asistenta medicala vor putea depune o cerere directiei de sanatate publica in vederea acreditarii pentru a examina candidatii care sustin examenul pentru permisul de conducere si conducatorii de tramvai, potrivit unui nou act normativ.

Ordinul MS nr. 1159/2010 privind aprobarea Listei unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr 625, din 6 septembrie 2010.

Astfel, unitatile de asistenta medicala din categoria cabinetelor medicale, a societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrelor de diagnostic si tratament, centrelor medicale care au in structura specialitati ca medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie si care se afla in contract cu casele de asigurari de sanatate pot depune dosare in vederea autorizarii la directiile de sanatate publica.

Actul normativ are ca scop asigurarea unor servicii de calitate furnizate de unitati medicale autorizate in vederea examinarii candidatilor la obtinerea permisului de conducere.

MS precizeaza ca, in vederea autorizarii, unitatile de asistenta medicala prevazute in anexa la prezentul ordin trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa fie organizate in una dintre structurile aprobate conform prevederilor legale in vigoare;
b) sa fie in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate pentru furnizarea de servicii medicale de specialitate in ambulatoriu pentru una sau mai multe din urmatoarele specialitati: medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie.

Autorizarea va fi valabila pe toata perioada contractului incheiat cu casa de asigurari de sanatate, scrie avocatnet.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
48

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
120

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
71

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...