Persoane fără adăpost cazate în clădirea unei unități de învățământ din Botoșani

Persoane fără adăpost cazate în clădirea unei unități de învățământ din Botoșani
O parte dintre persoanele fără adăpost din municipiul Botoșani vor fi cazate iarna aceasta într-o clădire în care a funcționat o unitate de învățământ, spațiu pentru care Primăria a făcut demersuri încă din vară pentru a fi pus la dispoziție, dar s-a lovit de refuzul Inspectoratului Școlar Județean.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că s-a semnat un protocol pentru preluarea clădirii în care a funcționat Școala nr.3, unde în prezent nu se mai desfășoară niciun fel de activitate. 

"Am semnat un protocol de colaborare între Primăria Municipiului Botoșani și Școala nr. 2 pentru a folosi pe perioadă de iarnă localul fostei Școli nr. 3, cel nou, pentru cazarea persoanelor fără adăpost, o problemă delicată. Nu am reușit să rezolvăm pe cale administrativă, de fapt am reușit să rezolvăm problema ca o situație de urgență. Noi cei de la Primărie vom asigura partea de căldură, cazarmament și o masă caldă. Ultima semnătură era acordul IȘJ-ului dar ținând cont că vorbim de o situație de urgență și atâta timp cât a fost instrumentat de cei de la școală, clar va veni și acordul IȘJ. Am mai identificat o locație și la adăpostul de noapte care ar putea să preia vreo 12 persoane și o vom folosi cu prioritate pentru că este mai aproape de Cantina de ajutor social", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

La toate solicitările de până acum privind punerea la dispoziție a spațiului de la Școala nr.3 răspunsul Inspectoratului Școlar Județean a fost acela că unitatea este cuprinsă în rețeaua școlară din acest an școlar, iar "în timpul anului școlar nu se modifică rețeaua unităților de învățământ". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
113

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
680

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
229

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...