Perchezitii la traficantii de alcool si tigari: Vezi ce au gasit politistii!

Perchezitii la traficantii de alcool si tigari: Vezi ce au gasit politistii!
Vineri dimineata, poliţiştii din Botoşani, Suceava şi Iaşi au efectuat 12 percheziţii la mai multe persoane suspectate că au creat un prejudiciu de aproximativ 120.000 de lei prin evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigarete.

Poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a fraudelor din cele trei judeţe, împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani şi având sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului de Operațiuni Speciale Suceava, au descins simultan în 12 locaţii din judeţele Botoşani, Iași și Suceava, unde au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţe aparţinând suspecţilor.

În locaţiile percheziţionate au fost identificate şi ridicate:

-6480 țigarete  de diferite mărci, proveniență Republica Moldova;
-380 litri băuturi alcoolice produse și deținute fără autorizație ;
-un autoturism în valoare de 22.500 lei;
-înscrisuri și alte mijloace de probă.

Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat că în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013, suspecţii  au achiziționat țigarete de proveniență Republica Modova de la persoane care le introduceau ilegal în România și ulterior   le-au valorificat cu încălcarea legislației financiar-fiscale.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locații a fost identificată și cantitatea de 380 litri băuturi alcoolice, în valoare de 7600 lei, produse și deținute cu încălcarea prevederilor Codului Fiscal, fapt pentru care a fost sesizată Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Botoșani și extinse cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, producerea și deținerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile.

Poliţiştii continuă cercetările cu cei 8 învinuiți în stare de libertate pentru definitivarea probatoriului și propunerea de soluții procedurale.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
10

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
63

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
185

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...