Pentru ca au vrut sa se trateze mai scump si mai bine, pacientii botosaneni au aflat ca nu isi pot recupera cheltuiala!

Pentru ca au vrut sa se trateze mai scump si mai bine, pacientii botosaneni au aflat ca nu isi pot recupera cheltuiala!
S-au bazat pe legea care le dadea dreptul sa isi recupereze banii cheltuiti pe medicamente cat timp au fost internati in spital, insa au ramas cu paguba!

Patru pacienti botosaneni au facut cereri pentru decontarea unor dispozitive medicale sau medicamente platite din propriul buzunar, insa raspunsul primit din partea celor responsabili a fost mai mult decat descurajant: in farmacia spitalului se gaseau medicamente, mai ieftine, care ar fi putut fi administrate gratuit.

"Daca ei au dorit sa-si cumpere un alt medicament, mai scump, strain sau care era pe placul lor, au facut acest lucru, insa in spital erau echivalente ale acestor medicamente, deci nu le putem deconta", a precizat Doru Muntianu, manager general al Spitalului Judetean Mavromati.

Legea precizeaza ca pacientii care si-au platit medicamentele, investigatiile paraclinice sau materialele parafarmaceutice in timpul internarii, beneficiaza de rambursarea cheltuielilor efectuate.

Multi pacienti din tara, care au cheltuit sume foarte mari de bani pe medicamente sau dispozitive medicale, si-au cerut banii inapoi si au avut castig de cauza.

Rambursarea banilor cheltuiti pe medicamente sau materiale sanitare se poate face doar in baza unor chitante, adeverinte sau facturi ce urmeaza sa fie atasate la cererea adresata conducerii spitalului.

Pot face solicitari de acest sens atat pacientii, cat si rudele lor. In primul rand, este important ca bolnavii sa pastreze toate chitantele si facturile care atesta cumpararea medicamentelor, iar in al doilea rand, dosarul ce va ajunge la conducerea spitalului referitor la cererea de rambursare, sa contina copii ale acestor chitante, originalele fiind pastrate de cel care a depus cererea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
880

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
276

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
232

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...