Pentru a doua oară consilierii locali ai PSD au spus PAS ședinței AGA de la Urban Serv

Pentru a doua oară consilierii locali ai PSD au spus PAS ședinței AGA de la Urban Serv
Nu și-au schimbat atitudinea nici la cea de-a doua ședință a Adunării Generale a Acționarilor de la societatea Urban Serv, convocată pentru ziua de marți.

La fel ca la ședința precedentă, convocată cu o zi mai devreme, niciunul dintre cei 12 consilieri social-democrați nu s-a prezentat la ședință. Și cum nu a fost întrunit cvorumul, nu s-a putut ține.

"Potrivit Legii 31 și potrivit statutului la cea de-a doua convocare, tematica poate fi supusă aprobării numărului de consilieri existenți cu condiția să fie votate punctele de pe ordinea de zi de jumătate plus unu din cei prezenți. O a doua opinie este că și de această dată ar trebui să existe jumătate plus unu din numărul de consilieri", a spus Niculina Chirilă, președintele Consiliului de Administrație de la Urban Serv.

Consilierii liberali, prin vocea Cătălinei Lupașcu, au susținut că își mențin același punct de vedere, că ședința trebuie să fie statutară conform legislației și că fără prezența celor de la PSD nu poate avea loc.

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, coleg de partid cu cei 12 consilieri PSD, a spus că nu a mai fost până acum o astfel de situație. 

"Nu aș putea să spun care este motivul pentru care dumnealor nu se prezintă. Bănuiesc că există un motiv. În ceea ce privește modul de interpretare a legislației vom vedea cu un jurist autorizat cine are dreptate, noi societatea, prin compartimentul juridic, spunem că sunt îndeplinire condițiile de luare a unor decizii, sau consilierii prezenți care spun că nu sunt îndeplinite condițiile. Așteptăm ca la nivelul Consiliului Local să se ia o decizie în baza legislației în așa fel încât la societățile din subordine să fie nominalizați reprezentanții Consiliului Local ca să ne putem desfășura și să luăm deciziile. Voi discuta cu juriștii să vedem ce decizie vom lua", a precizat directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1257

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
1677

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

Duminică, 21 Ianuarie 2018
538

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...