Pentru a beneficia de educatie, copiii din Parcul Tineretului sunt sprijiniti de Primarie

Pentru a beneficia de educatie, copiii din Parcul Tineretului sunt sprijiniti de Primarie

50 de copii din zona Parcul Tineretului sunt ajutati de Primarie

Municipalitatea va continua si pe parcursul anului viitor parteneriatul cu Asociatia pentru Copii Il Girotondo.

Alesii locali si-au dat deja acordul in acest sens pentru perioada anului scolar 2008-2009, in vederea asigurarii serviciilor de gradinita cu program prelungit pentru 50 de copii, cu varste cuprinse intre 3-7 ani, ce provin din familiile sarace din oras.

Vom continua protocolul fiindca este de mare ajutor. Asta inseamna o alocare de fonduri mai mare, dar suntem de acord. De aceste servicii vor beneficia in mare parte copiii din Parcul Tineretului, de la blocurile T 135 si T 140. Acolo sunt foarte multi copii necajiti. Se va face o ancheta sociala, dar conteaza si dorinta parintelui de a-si da copilul la gradinita, a precizat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Primaria va asigura, prin bugetul local, cheltuielile salariale pentru cele 4 educatoare ce se vor ocupa de educatia micutilor. Restul cheltuielilor, respectiv hrana copiilor, asigurarea utilitatilor, salariile personalului auxiliar, sunt asigurate de Asociatia pentru Copii Il Girotondo.

Din Consiliul de Administratie face parte consilierul penegist Florin Egner, iar pentru comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii din cadrul Gradinitei Il Girotondo a fost desemnata social-democrata Ana Barculet, cei care au reprezentat si anul scolar anterior Consiliul Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
6

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
29

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...