Pedepse dureroase pentru patru tineri condamnaţi pentru tâlhărie!
BOTOSANI

Pedepse dureroase pentru patru tineri condamnaţi pentru tâlhărie!
Pedeapsă grea au de suportat trei tinerei din Corni, complici la o tâlhărie calificată, cărora instanţa le-a interzis să mai calce în baruri şi discoteci 12 weekend-uri. Ar fi putut fi mai rău, însă, în condiţiile în care liderul lor a ajuns după gratii.

Nici apelul declarat nu l-a salvat pe un tânăr din Mesteacăn, comuna Corni, de o condamnare la doi ani de închisoare pentru că a fost "creierul" unei tâlhării calificate, a cărei victimă a fost un bătrân de 82 de ani.

În ianuarie, Florin B., de 23 de ani, însoţit de trei consăteni, toţi trei în vârstă de 17 ani, au dat buzna peste Costache V. în miez de noapte, au tăbărât peste el şi i-au furat din buzunarul pantalonilor 1.950 de lei. În primă faţă reţinuţi pentru 24 de ore, cei patru s-au despărţit, dat fiind că liderul grupului a fost arestat preventiv în timp ce ceilalţi au fost ţinuţi sub control judiciar până la finalizarea judecăţii.

În primă instanţă, Judecătoria Botoşani l-a condamnat pe Florin B. la pedeapsa de doi ani de închisoare, fiind dedusă însădurata reţinerii şi arestării preventive. În schimb, celor trei complici minori instanţa le-a aplicat "măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână pe o durată de câte 12 săptămâni fiecare. Măsura constă în obligaţia fiecărui minor de a nu părăsi locuinţa în zilele de sâmbătă şi duminică, pe durata menţionată", după cum se arată în decizia Judecătoriei.

Ce înseamnă această măsură? Ca pe durata executării măsurilor educative a consemnării la sfârşit de săptămână cei trei să nu depăşească, fără acordul Serviciului de Probaţiune, limita teritorială a judeţului, să nu calce în baruri sau orice altă unitate în care se consumă băuturi alcoolice, să nu se apropie şi să nu comunice între ei sau cu liderul grupului.

Florin B. a făcut apel la decizia instanţei de fond, dar nu s-a ales decât cu deducerea perioadei de arest preventiv la zi. În schimb, a fost obligat să se supună prelevării de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Citiţi mai multe aici: Patru tineri botoşăneni, trimişi în judecată după ce i-au furat unui bătrân toţi banii! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
661

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...

Luna august aglomerează spitalele: botoşănenii care muncesc în străinătate îşi tratează afecţiunile acasă

Luni, 14 August 2017
2802

Un botoşănean care lucrează legal într-o ţară a Uniunii Europene a constatat pe propria-i piele că nu poate accesa serviciile medicale, deşi plăteşte asigurări de sănătate. A venit a...

Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Luni, 14 August 2017
2300

Manifestările de instabilitate atmosferică au cuprins jumătatea vestică a ţării şi treptat se îndreaptă spre est, ca atare sunt aşteptate precipitaţii şi în judeţul Botoşani....