Pedelistii povestesc cum au adus la Botosani 24 milioane de euro

Pedelistii povestesc cum au adus la Botosani 24 milioane de euro

 Conferinta de presa PDL  

Liviu Contac primeste replica pedelistilor, dupa ce candidatul din partea PSD pentru Parlament i-a acuzat pe sefii judetului, dar si pe edilul-sef al municipiului, ca au votat impotriva proiectelor Botosaniului, in favoarea celor din Suceava, la Agentia de Dezvoltare Regionala.

Acuzatiile l-au determinat pe deputatul pedelist Catalin Buhaianu sa sara in apararea sefului sau de partid, Catalin Flutur, si a presedintelui Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac.

 In primul rand, vreau sa le transmit celor de la PSD ca acest organism care se cheama CRESC nu are personalitate juridica si este parte componenta a ADR. Evalueaza gradul prin care finantarile prin POR 2007-2013 contribuie la atingerea obiectivelor stabilite in strategia de dezvoltare regionala. Alt obiectiv e de a corela la nivel regional proiectele finantate si finantabile din fondurile publice, a precizat Catalin Buhaianu.

Pedelistul subliniaza ca toate aceste lucruri se fac de catre Guvern, prin HG, la aceasta data 13 orase, INTRE CARE SI Botosani, fiind constituite ca poli de dezvoltare. Din punctul sau de vedere, situatia sta cu totul invers si social-democratii fac afirmatii gratuite. In cadrul ADR Piatra Neamt au fost depuse 9 proiecte, din care 2 au primit finantare. Este vorba de DJ Mihaileni - Dersca- Lozna, cu o valoare de 12 milioane de euro, iar al doilea este DJ Mihalaseni, pana la confluenta cu DN 24 C, in valoare de 4 milioane euro. In plus, mai este finantat si un proiect al Primariei Botosani, cu o valoare de 8 milioane euro.

Daca e sa discutam de valoarea cumulata, putem vorbi de 24 milioane de euro, bani atrasi de PD-L, prin prestatia pe care a avut-o in acest organism regional. Nu se face altceva decat o manipulare grosolana a cetatenilor. Se mizeaza ca oamenii nu cunosc ce inseamna ADR, CRESC, si cu ce se ocupa acestea, a mai adaugat Catalin Buhaianu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Ninge în Moldova

astăzi, 21:23
188

Publicăm astăzi încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției, de data asta de la Nicanor Casandruc. Lectură plăcută. NINGE ÎN MOLDOVAde Nican...

E lege: Salariul minim pe economie creşte de la 1 ianuarie la 2.230 lei

astăzi, 19:26
490

Valoarea brută a salariului minim va fi majorată cu 150 de lei. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte de la 1 ianuarie 2020, luând în calcul rata inf...

În această seară: cod galben de ceață, în 42 de localități din județ

astăzi, 19:18
182

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip nowcasting, joi seară, conform căreia 42 de localități din județul Botoșani, precum și zonele din imeadiata aproiere ...