PD-L a solicitat inlocuirea lui Paul Ionescu cu Radu Turcanu, pentru Colegiul 5 Botosani

PD-L a solicitat inlocuirea lui Paul Ionescu cu Radu Turcanu, pentru Colegiul 5 Botosani
Chiar daca Biroul Electoral Judetean nu a primit inca nici un raspuns de la Biroul Electoral Central cu privire la situatia creata dupa decesul democrat-liberalului Paul Ionescu, PD-L, filiala Botosani, a depus astazi o cerere la BEJ, prin care solicita inlocuirea lui Paul Ionescu cu Radu Turcanu, fostul director al Finantelor Publice Botosani.

Astazi, reprezentantii Biroului Electoral Judetean Botosani au anuntat ca au inaintat catre Biroul Electoral Central, in nume propriu, o adresa prin care solicita lamuriri cu privire la posibilitatile de interpretare a legii electorale.


Noi am inregistrat cererea si ramane sa ne pronuntam maine. Textul de lege spune ca nu se poate acest lucru. Am cerut lamuriri de la BEC si, in functie de raspuns, vom lua o hotarare, a declarat Silvia Corjauteanu, membra a BEJ Botosani. 

Conform legislatiei actuale, reglementata printr-o ordonanta de urgenta in luna august 2008, un candidat care a decedat inainte de ziua alegerilor nu mai poate fi inlocuit pe listele electorale cu un alt membru al formatiunii de care acesta apartinea.
Paul Ionescu, trecut pe listele PD-L Botosani in vederea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, pentru Colegiul 5 Botosani, a incetat din viata in dupa-amiaza zilei de duminica, 26 octombrie. Ionescu a suferit un infarct, dupa ce participase la o actiune electorala la Curtesti.

In memoria colegului lor, membrii PD-L au anuntat, ieri, trei zile de doliu. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România este în semifinalele EURO U21! Urmează meciul cu Germania

Luni, 24 Iunie 2019
529

România s-a calificat în semifinalele EURO U21, după remiza cu Franța. Odată cu acest rezultat, românii antrenati de Mirel Radoi și-au asigurat și calificarea la Jocurile O...

Botoșănean mort într-un cumplit accident în Franța: Spulberat cu 110 km/h!

Luni, 24 Iunie 2019
1753

Un accident mortal a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 10.00, în apropiere de Offekerque. Un român, în vârstă de 19 ani, a fost spulbe...

Premiul I la etapa naţională a unui concurs pe tema protecţiei consumatorului, obţinut de elevi din regiunea N-E - FOTO

Luni, 24 Iunie 2019
265

În perioada 16-21 iunie 2019, la Eforie Sud, a avut loc etapa naţională a concursului pe tema protecţiei consumatorului "Alege! Este dreptul tău", organizat de ANPC în parten...