Pavel Rusu: De luni, Colegiul National Mihai Eminescu va avea un nou director!

Pavel Rusu: De luni, Colegiul National Mihai Eminescu va avea un nou director!

 Colegiul National Mihai Eminescu Botosani  

Demisia lui Teodor Trisca, directorul Colegiului National Mihai Eminescu, se afla pe masa inspectorului general al ISJ, Pavel Rusu.

Cel putin acesta este raspunsul pe care l-a primit delegatia care s-a prezentat in aceasta dimineata la inspectorat, formata din liderii de sindicat de la Colegiu, precum si un grup de 4-5 profesori de la aceeasi unitate de invatamant. Din partea ISJ au participat inspectorul general, Pavel Rusu, si cei doi adjuncti ai sai, Adrian Lacatus si Daniela Biolan.

Delegatia a prezentat un memoriu, semnat de majoritatea cadrelor didactice din liceu, in care se preciza faptul ca Teodor Trisca refuza sa recunoasca noul Consiliu de Administratie al Colegiului, desemnat in urma hotararii Consiliului Profesoral.

Nemultumirea profesorilor este continuarea unui conflict izbucnit odata cu desemnarea in functia de director adjunct a lui Carmen Nechita, in defavoarea unui profesor care activeaza la Colegiul Mihai Eminescu, in speta Neculai Buzduga.

Insa memoriul de astazi vine ca urmare a hotararii conducerii liceului de a convoca, in urma cu cateva zile, vechiul Consiliu de Administratie, pentru a o confirma in functia de director adjunct pe Carmen Nechita.

Reamintim ca, la finalul saptamanii trecute, Consiliul Profesoral al liceului a dizolvat Consiliul de Administratie, pe motiv ca nu mai reprezinta interesele scolii. Drept urmare, s-a ales un nou CA.

Surse din cadrul liceului spun ca profesorii au primit asigurari ca, de luni, Colegiul National va avea un alt director, cu titlu interimar. Odata cu numirea unui director interimar, Pavel Rusu a adaugat ca procedura de alegere a directorului adjunct va pleca de la zero.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
47

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
63

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
14

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...