Patroni din Botoșani dați pe mâna procurorilor pentru muncă la negru!

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani după ce în urma unor controale au descoperit mai multe persoane care lucrau la negru.

Patroni din Botoșani dați pe mâna procurorilor pentru muncă la negru!

La două societăți comerciale din județ au fost depistate cazurile de muncă nedeclarată, motiv pentru care au fost formulate sesizări penale, angajatorii verificați având mai mult de cinci persoane care lucrau fără forme legale.

În primul semestru al acestui ani, inspectorii ITM au fost efectuat un număr de 660 controale, au fost aplicate un numar de 29 sanctiuni contravenţionale din care 18 amenzi în valoare de 162.500 lei si 11 avertismente. 

În urma acestor controale au fost depistate un numar de 15  persoane care lucrau fara forme legale. În acest sens  au fost sancţionaţi 10 angajatori, cu amenzi in valoare de 150.000  lei. 

"Pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă (faptă ce constituie infracţiune), au fost constatate 2 cazuri si a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani. Pentru neîntocmirea documentelor de evidenţă a orelor de muncă prestate de salariaţi, au fost sancţionaţi 7 angajatori cu amenzi in valoare de 10.500 lei. Pentru neacordarea repausului săptămânal s-a aplicat o sancţiune de 2000 lei", potrivit reprezentanților ITM Botoșani. 

 

 

Spune-ne opinia ta