Patroni buni de plata din cauza concediilor angajatilor!

Patroni buni de plata din cauza concediilor angajatilor!

Carmen Nicolau, director CJAS

Au reclamat ca medicii acorda prea usor concedii medicale, insa au sfarsit prin a fi amendati pentru neplata catre proprii angajati a acestor concedii!

Reprezentantii CAS Botosani spun ca au parte de tot mai multe reclamatii din partea angajatorilor, dar nu pot dovedi ca medicii nu au dreptate atunci cand acorda un concediu medical.

"Patronii reclama un act medical. Cum putem noi dovedi ca acel medic nu are dreptate? Are toata documentatia la punct, iar reclamatia vine dupa ce acel act a luat sfarsit. Cele mai multe reclamatii vin de la societatile din industria textila, unde insa si mediul de lucru este mai solicitant", a declarat Carmen Nicolau, presedinte interimar al CAS Botosani.

Daca cei de la CAS nu au putut dovedi vreo neregula legata de angajati, nu acelasi lucru s-a constatat in privinta angajatorilor.

"Anul trecut am avut 32 de sesizari, dintre care, pentru 7 societati s-au dat amenzi in valoare de 8.000 de lei. Angajatii sesizau neplata concediilor medicale, iar anul acesta am amendat deja o societate din Saveni pentru acelasi lucru. Multi angajatori au motivat lipsa banilor pentru achitarea acestor concedii, dar noi aplicam legea", a precizat Carmen Nicolau.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
458

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...