Pasunile "penale" au facut victime in judet!

Pasunile "penale" au facut victime in judet!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Mai multi consilieri de la consiliile locale din judet si-au dat demisia din functie, dupa ce in urma unui control dispus de Institutia Prefectului s-a constatat ca acestia se afla in conflict de interese, fiind in acelasi timp si membri ai unor asociatii care au concesionat pasunile comunale si au solicitat subventie.

Printre localitatile unde consilierii locali au decis sa renunte la aceasta calitate se numara Corni, Curtesti, Dobarceni si Hlipiceni, dar au fost si cazuri in care persoanele aflate in conflict de interese au renuntat la calitatea pe care o aveau in cadrul asociatiilor agricole, si au ales functia de la primarie. Astfel de situatii s-au inregistrat in comunele Corni, Candesti, Cordareni, Dangeni si Manoleasa.

Potrivit prefectului Cristian Roman, dintre cei 24 de primari, viceprimari si consilieri locali, aflati in conflict de interese, doar 9 dintre acestia au intrat in legalitate.

"Am avut 24 situatii de conflicte de interese, situatii in care erau implicati consilieri locali, primari sau rude si afini ai acestora pana la gradul IV. Am solicitat APIA blocarea subventiilor pentru patru unitati administrativ-teritoriale. Este vorba de Baluseni, Corni, Trusesti si Durnesti pana la intrarea in legalitate. Totodata, am solicitat rezilierea pe cale administrativa, de comun acord a catorva contracte de concesiune. In ultima saptamana, au venit si reactiile. Din cele 24 de persoane care erau in conflict de interese au mai ramas 15 in aceasta situatie. Ceilalti au decis intreruperea starii de conflict de interese prin doua modalitati: fie si-au dat demisia din Consiliul Local, fie din asociatiile respective care au depus solicitarea pentru acordarea subventiilor europene", a declarat prefectul Cristian Roman.
 
Cei care inca se afla in stare de incompatibilitate au fost notificati de catre secretarii primariilor sa intre in legalitate, in caz contrar putandu-se sesiza si ANI.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a anuntat ca vor continua verificarile in ceea ce priveste modul in care au fost concesionate pasunile comunale din judet.

"Noi derulam o actiune de control impreuna cu Finantele, cu Politia, cu Consiliul Judetean la Casa Agronomului pentru a vedea cum s-a ajuns in aceasta situatie penibila. Cei in cauza au si recunoscut ca au incalcat prevederile legale, dar important este ca nu s-a produs prejudiciu", a precizat prefectul Cristian Roman.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
29

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
173

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
84

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...