Pasager despăgubit cu zeci de mii de lei după un accident
BOTOSANI

Pasager despăgubit cu zeci de mii de lei după un accident
După aproape trei ani, judecătorii au stabilit pedeapsa şi despăgubirile pe care autoarea unui accident rutier trebuie să le suporte pentru un eveniment care a avut loc înainte de Crăciunul anului 2013.

Patru luni de închisoare, pedeapsă amânată timp de doi ani, perioadă în care va fi supravegheată de Serviciul Judeţean de Probaţiune, plus despăgubiri morale şi materiale de 45.000 de lei va trebui să plătească o botoşăneancă de 34 de ani, şoferiţă în autoturismul implicat în evenimentul rutier.

În dimineaţa de 19 decembrie 2013, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că pe strada Doboşari a avut loc un accident rutier în urma căruia trei persoane, între care şi o fetiţă, au fost răniţi şi aveau nevoie de îngrijiri medicale. Ancheta ulterioară avea să evidenţieze că evenimentul a avut loc într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta. În accident au fost implicate autoturismul Fiat, condus de către Marcela T., vehicul ce a fost găsit parțial pe sensul opus de deplasare, oblic față de axul drumului, prezentând avarii frontale, și autoutilitara Iveco, aparţinând unei firme de construcţii, vehicul ce a fost găsit pe sensul de mers Botoşani- Roma, având roțile dreapta fața și spate pe bordura trotuarului din partea dreaptă și care prezenta avarii frontale stânga.

În urma accidentului, pasagerul pe locul stânga spate al Fiat-ului, Narcis F., a suferit fracturi de şold, de umăr precum şi un traumatism cranio-cerebral acut închis. Fetiţa şoferiţei a fost lovită la un picior, iar şoferiţa s-a ales cu o contuzie cervicală. Cum s-a petrecut accidentul? Din cauza vitezei neadaptate la condițiile unui carosabil alunecos, şoferiţa a acționat frâna de serviciu imprudent, împrejurare în care a pătruns pe sensul opus de deplasare, încălcând astfel marcajul continuu simplu longitudinal, împrejurare în care a izbit frontal stânga autoutilitara care circula regulamentar din sens opus, al cărei şofer, în încercarea de a evita accidentul, a pătruns pe trotuarul din dreapta.

La mai bine de o lună de la eveniment, Narcis F. a fost examinat medico-legal, stabilindu-se că necesita 100 - 120 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Audiat, bărbatul a susţinut că şoferiţa a acționat frâna de serviciu imprudent, astfel că a pătruns pe sensul opus de mers și s-a izbit în autoutilitară. În schimb, instanţa a reţinut că era singurul pasager din maşină care nu purta centura de siguranţă, astfel că are şi el parte de vină pentru starea în care a ajuns.

În primă instanţă, daunele pe care şoferiţa trebuia să i le achite pasagerului său erau sensibil mai mici, dar contestaţia declarată de acesta a dus la o hotărâre definitivă diferită: daune morale de 37.500 lei (în loc de 15.000 lei) şi suma de 7.500 lei (în loc de 1.058 lei), daune materiale. La acestea se adaugă despăgubiri către Serviciul de Ambulanţă şi Spitalul Judeţean Mavromati.

La momentul când s-a întâmplat, Ştiri.Botoşani.Ro a tratat subiectul aici:
VIDEO: Accident grav langa ANL Cişmea! O persoană încarcerată! - GALERIE FOTO 

 

Spune-ne opinia ta