Partidul Comunistilor din R. Moldova castiga detasat alegerile - exit poll

Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a castigat detasat alegerile legislative, cu 45,5 la suta din voturi, arata rezultatele preliminare ale sondajului efectuat la iesirea de la urne, prezentate dupa inchiderea sectiilor de vot, la ora 21.00, relateaza Moldpres, in pagina electronica.

Urmatoarele formatiuni clasate sunt Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 13,9 la suta din sufragii, Partidul Liberal - cu 13,9 la suta din voturi si Alianta "Moldova Noastra" - cu 10 la suta din totalul voturilor.

Potrivit rezultatelor preliminare ale sondajului efectuat la iesirea de la urne, restul voturilor au fost impartite astfel: Partidul Democrat - 3,8 la suta, Partidul Social Democrat - 3,2 la suta, Partidul Popular Crestin Democrat - 2,8 la suta, Uniunea Centrista din Moldova - 2,5 la suta, Miscarea social-politica "Actiunea Europeana" - 1,2 la suta.

Celelalte formatiuni si candidati independenti au acumulat sub 1 procent. Sondajul a fost efectuat in 200 de sectii de votare din toata tara, de catre 800 de operatori, printr-o procedura speciala, care a avut drept scop pastrarea anonimatului respondentilor.

Rezultatele estimative finale ale sondajului vor fi facute publice in jurul orei 22.30. Studiul a fost efectuat in colaborare de cinci institutii - Institutul pentru Politici Publice, Centrul de Investigatii Sociologice si Marketing CBS AXA, Institutul de Marketing si Sociologie IMAS-Chisinau, Asociatia pentru Democratie Participativa "ADEPT" si Institutul European pentru Studii Politice din Moldova.

Cheltuielile financiare pentru desfasurarea exit-pollului sunt suportate de Fundatia Eurasia, din resursele acordate de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala si Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala.

Sondajul nu a vizat persoanele care voteaza in strainatate, precum si cele care voteaza la urna mobila.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1187

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
307

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...