Parteneriat între județele Botoșani și Iași pentru reabilitarea a peste 100 de km de drumuri județene!

Parteneriat între județele Botoșani și Iași pentru reabilitarea a peste 100 de km de drumuri județene!
Consiliul Județean Botoșani va încheia un parteneriat cu autoritățile județene din Iași în vederea atragerii unei finanțări europene pentru reabilitarea a peste 100 de kilometri de drum județean care leagă cele două județe.

Suprafața cea mai mare, aproximativ 100 de kilometri, se află pe raza județului Botoșani, fiind vorba de tronsoanele de drum județean care formează drumul strategic.

Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 40 de milioane de euro, urmând a fi depusă o singură cerere de finanțare, după încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Botoșani, lider de proiect urmând a fi județul Botoșani.

“Este vorba de drumul strategic, de cei 107 km, din care aproape 7 km sunt pe teritoriul județului Iași. Conform ghidului de finanțare, cel puțin provizoriu, pentru că nu e apărut cel definitiv, este necesară încheierea unui parteneriat între cele două județe, județul Botoșani și județul Iași, caz în care județul Botoșani va fi lider, pentru că avem 100 de km, iar asta necesită adoptarea în cele două plenuri de Consiliu Județean a acestui acord de parteneriat. După ce vom aproba vom demara toate treburile pentru tot ce va însemna scrierea cererii de finanțare. Șansele, din punctul meu de vedere, sunt de 99,9% să primim banii", a precizat Cristian Achiței, vicepreședintele Consiliului Județean.

Consiliul Județean speră să obțină fondurile necesare în cadrul Programului Operațional Regional pentru realizarea drumului strategic pe ruta Radauti Prut-Cotusca-Draguseni-Saveni-Vlasinesti-Hanesti-Dangeni-Mihalaseni-Trusesti-Albesti-Todireni-Hlipiceni-limita cu Calarasi-limita cu Rediu-Lunca-Sulita-Blandesti-Talpa. 

 

Spune-ne opinia ta