Panoul buclucas din centrul targului!

Panoul buclucas din centrul targului!

 Narcisa Dumitriu: Daca este o culoare verde, inseamna ca este in regula!  

Este util, dar nimeni nu ii stie utilitatea! Cam asta este concluzia unui sondaj realizat luni printre botosanenii care treceau pe langa panoul electronic amplasat de Agentia de Mediu in zona Pietei Centrale a municipiului Botosani, panou care are scopul de a informa populatia asupra calitatii aerului.

Traian Scutariu, 69 de ani, din Botosani:

Nu inteleg. Inainte se aducea la cunostinta prin mass-media cand aparea ceva nou. I se explica omului. Nu-s analfabet, dar daca nu stiu. Nici un inginer cu facultate poate nu stie.

 

Oana Posteuca, 31 de ani, din comuna Roma:

Statia Botosani! Nu stiu, probabil este o statie de masini pe-aici? Chiar nici nu m-am uitat. Daca e vorba de calitatea aerului eu zic ca este util panoul, dar daca nu inteleg nimic. E bun, dar sa stie toata lumea ce inseamna.

 

Eleva, clasa a IX-a, Grupul Scolar Gheorghe Asachi:

Nu stiu ce e. Cred ca e util. Nu inteleg nimic, dar poate sunt altii care inteleg, oamenii mai batrani. Profesorul nostru de fizica, de exemplu.

 

Aneta Scripcariu, 56 de ani, din Botosani:

Eu stiu ce arata? Judetul Botosani, data, cat e ora. Altceva nu inteleg. Nu prea isi are utilitatea. Lumea se uita la televizor, vede vremea, vede calitatea aerului.

 

Purtatorul de cuvant al APM Botosani, Narcisa Dumitriu, recunoaste ca datele nu sunt tocmai pe intelesul oamenilor.

Poate doar noi, ca specialisti, intelegem ce scrie acolo, dar este foarte importanta culoarea cu care este afisata cifra. Daca este o culoare verde, inseamna ca este in regula. Daca se schimba culoarea spre rosu, inseamna ca sunt probleme pe indicatorul respectiv. E adevarat ca indicatorii sunt scrisi acolo ca formula si uneori poate nici noi nu stim ce inseamna, dar acesta este modul de afisaj in toata tara. Nu este ales de noi. Am primit sesizari de la oameni ca nu inteleg. Se lucreaza la un nou program, ce va fi mai usor de inteles pentru cetateni, a declarat Narcisa Dumitriu.

Pentru a elucida misterul, Narcisa Dumitriu mai spune ca panoul in cauza transmite datele inregistrate de statia automata de monitorizare a calitatii aerului pentru fond urban.

Parametrii monitorizati sunt: oxizi de azot, dioxid de sulf, monoxid de carbon, ozon, compusi organici volatili, pulberi, plumb, precum si date meteorologice. Parametrii monitorizati sunt afisati la un panou electronic in vederea informarii populatiei. Dotarea cu statii automate de monitorizare a aerului s-a facut in cadrul unui proiect pentru prevenirea catastrofelor naturale generate de inundatii si poluarea aerului, finantat prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a precizat Narcisa Dumitriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
76

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
87

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
118

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...