Panica in centrul municipiului Botosani!

Panica in centrul municipiului Botosani!
Din fericire, nu a fost vorba decat despre un amplu exercitiu de simulare a unui cutremur, urmat de un incendiu la Hotelul Rapsodia.

Astazi, botosanenii au asistat la intreaga actiune ce presupunea salvarea si evacuarea persoanelor din cladirea ce a fost cuprinsa de incendiu, descarcerarea persoanelor din autovehicule si asanarea de elemente de munitie ramasa neexplodata.

Simularea a blocat pentru mai bine de o ora circulatia din zona hotelului Rapsodia, unde au avut loc interventiile, atragand o multime de curiosi.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga, care a organizat simularea, totul a iesit asa cum era prevazut, autoritatile locale fiind pregatite pentru o posibila calamitate.

"Scopul aplicatiei este de perfectionare a deprinderilor participantilor pentru organizarea, conducerea si executarea interventiei operative in situatii de urgenta. Totul a iesit asa cum era in planificarea noastra si ne declaram multumiti, putand face fata daca, din nefericire, ne vom confrunta cu o asa nenorocire", a precizat Dorina Lupu, purtator de cuvant din cadru ISU Botosani.

Pe langa pompierii din cadrul ISU, la actiunile de interventie si inlaturare a efectelor negative au participat si echipaje din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, grupe de interventie ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, o autospeciala de interventie la accidente colective, calamitati si catastrofe de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Mihail Grigore Sturdza al Judetului Iasi, echipaje de la Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani, echipe de interventie din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Botosani, echipe de voluntari de la Filiala de Cruce Rosie Botosani si specialisti de la E-ON Moldova si E-ON Gaz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
500

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
69

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...