Pământul s-a cutremurat în centrul Italiei: răniți și clădiri dărâmate!

Pământul s-a cutremurat în centrul Italiei: răniți și clădiri dărâmate!
Trei cutremure cu magnitudinea de 5,4 (în jurul orei locale 19:11), 5,9 (ora locală 21:18) și 4,6 (ora locală 23:42) s-au produs în centrul Italiei, epicentrul fiind localizat la Valnerina, în apropiere de Macerata (regiunea Marche).

Zeci de localități au rămas fără energie electrică după ce s-au prăbuşit mai mulţi stâlpi de reţea. Autorităţile au anunţat că majoritatea şcolilor din regiunile Umbria și Marche vor fi închise joi.

Agențiile de presă și posturile de televiziune italiene nu au relatat despre nicio victimă, există însă persoane rănite sau bătrâni transportați la spital după ce au fost evacuați din clădiri apropiate de cele care s-au dărâmat, scrie gazetaromaneasca.com.

Agenția de presă ANSA a publicat fotografii și a relatat câteva declarații ale persoanelor afectate din câteva localități în care s-au prăbușit numeroase clădiri:

În Ussita, un sat de munte de circa 500 de locuitori, situat în mijlocul rezervației naturale Monti Sibilini, situația pare dramatică după declarațiile primarului: "S-au dărâmat foarte multe case. Localitatea noastră e terminată"..."S-a dărâmat fața unei biserici iar străzile sunt crăpate".

La Norcia s-a dărâmat o biserică din secolul XV, Santa Maria delle Grazie, fiind vorba însă de o clădire destul de mică.

La Visso au existat scene de panică printre oamenii care au fugit din case după cel de-al doilea cutremur simțit foarte puternic. "Zidurile au venit peste mine", spune o femeie care tocmai a scăpat din atelierul unde lucra. "Am auzit cum cad toate obiectele și cărțile de pe rafturi. Am fugit pe scări și totul era plin de praf. Oamenii țipau." Conform şefului Protecţiei Civile, Fabrizio Curcio, două persoane au fost rănite la Visso.

La Camerino, după șocul de la ora 21:18, "turnul cu clopot al bisericii Santa Maria in Via, deja afectat de cutremurul din 24 august, s-a prăbușit pe o clădire. Acolo se concentrează activitatea pompierilor, chiar dacă nu cred că au existat oameni în interior". Acest lucru a fost anunțat de către biroul de presă al orașului. Mulți oameni erau încă afară din casă după cel de-al doilea cutremur.

Există 8 răniți ușor în Fabriano datorită prăbușirii unor pereți despărțitori într-o clădire din Via Fratelli Latini. Primarul Fabriano Giancarlo Sagramola: ''Vom deschide PalaGuerrieri, The PalaFermi și PalaCesari, în scopul de a găzdui oameni care se tem să doarmă în casele lor''. Controalele sunt în curs de desfășurare în toate fracțiunile, iar școlile vor fi închise mâine.

"Cutremurele s-au simţit până la Roma", scrie Corriere della Sera. Sediul regiunii Lazio a fost evacuat după ce în pereţi au apărut crăpături. Unda de şoc a ajuns până pe Stadio Olimpico, unde se desfăşura partida Lazio – Cagliari, din Serie A. Meciul de fotbal a fost întrerupt.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
183

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
75

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
254

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...