Organizațiile utilizatorilor de apă din județ vor primi bani pentru irigații. Unde vor fi astfel de sisteme!

Organizațiile utilizatorilor de apă din județ vor primi bani pentru irigații. Unde vor fi astfel de sisteme!
Sistemul de irigații de la nivelul județului Botoșani, nefuncțional de ani buni, va putea fi repus în funcțiune iar odată cu această operațiune cei care îl vor folosi, respectiv organizațiile utilizatorilor de apă, vor primi și un ajutor financiar din partea statului.

La ora actuală se află în dezbatere publică pe siteul Ministerului Agriculturii un proiect de hotărâre referitor la o schemă de minimis în agricultură privind sistemul de irigații. Este vorba de un ajutor de minimis care se va acorda organizațiilor utilizatorilor de apă pentru anii 2017-2019, ajutor care constă în plata energiei electrice și a apei consumate preluate din sistemele de irigații, iar acordarea compensațiilor va avea la bază facturile emise de către utilizatorii de sisteme de irigații.

Sprijinul financiar care se va acorda este de 200.000 de euro, aproximativ 900.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Cererile se vor depune la Direcția Județeană de Agricultură.

La nivelul județului Botoșani sunt mai multe organizații aflate în fază incipientă de constituire, iar prefectul Dan Nechifor a făcut un apel să fie grăbite procedurile pentru a se putea primi sprijinul financiar. 

"Promisiunile celor de la Îmbunătățiri Funciare sunt că vor repara și vor porni probabil din primăvară sistemul de irigații Horia-Liveni-Manoleasa, se mai dorește înființarea a încă patru organizații a utilizatorilor de apă la Stânca, Săveni, Hănești și în aval de Cătămărăști, ar exista premisele de a iriga în județul Botoșani în jur de 8.000 de hectare de teren, ceea ce ar fi un început bun în condițiile în care chiar se vor acorda bani pentru acest lucru, dar trebuie să existe organizare și din partea societăților agricole", a menționat prefectul Dan Nechifor. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1215

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
330

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
312

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...