Opt deputaţi, în stare de incompatibilitate. Pe listă, și un parlamentar de Botoșani

Opt deputaţi din noul Parlament sunt în situaţie de incompatibilitatea, potrivit notificărilor pe care le-au transmis Biroului Permanent, urmând ca în termenul legal noii aleşi să opteze între mandatul de deputat şi funcţia incompatibilă, demisionând potrivit opţiunilor lor.

Opt deputaţi, în stare de incompatibilitate. Pe listă, și un parlamentar de Botoșani

Deputatul PSD Lia Vasilescu care deţine şi calitatea de primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent că se află în stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Lia Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, că îşi rezervă dreptul de a opta între cele două funcţii în termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificării.

Deputatul PSD Mihaela Huncă, care deţine şi funcţia de inspector şcolar general, în cadrul Inspectoratului Şcolar Botoşani, a transmis BP că va alege în termen de 30 de zile între cele două funcţii.

ANI precizează la solicitarea Parlamentului că "deputatul sau senatorul care la data intrării în exerciţiul mandatului se află în una dintre situaţiile prevăzute în prezentul statut sau în alte legi speciale are la dispoziţie un termen de 15 zile pentru a notifica Biroului Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate. După expirarea acestui termen, deputatul sau sentaorul va opta în termen de 30 de zile între mandatul de deputat sau senator şi funcţia ori funcţiile incompatibile, demisionând conform opţiunii sale".

Citește mai multe pe Mediafax

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
210

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
312

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...