Oprisanu vine in ajutorul bolnavilor cronic

Oprisanu vine in ajutorul bolnavilor cronic

 Gabriel Oprisanu  

Conceptul "Sanatate Botosani", lansat de candidatul la Senat Gabriel Ovidiu Oprisanu, doreste sa vina cat mai mult in sprijinul bolnavilor care luna de luna sunt nevoiti sa stea la cozi interminabile. In acest sens, unul din punctele conceptului lansat de candidatul pentru Senat pe municipiul Botosani este "insanatosirea" sistemului sanitar si eficientizarea acestuia.

Unul din punctele nevralgice in acest context este populatia de bolnavi cronici, care este nevoita in fiecare luna sa se inghesuie si sa stea la cozi uriase pentru a-si obtine tratamentul. Acest lucru ar putea fi dat uitarii in scurt timp, odata cu propunerea candidatului PNL pentru postul de senator.

Asta pentru ca fostul director al Autoritatii de Sanatate Publica propune un sistem revolutionar de livrare a medicamentelor catre bolnavii cronici.

"Multi dintre cei cu afectiuni cronice sunt tintuiti la pat de boala sau varsta le ingreuneaza mersul. Este un adevarat chin pentru ei sa mearga la farmacie si sa stea ore in sir in picioare, mai ales ca multi nu au pe cineva care sa-i ajute. Acest lucru s-ar putea schimba foarte usor prin livrarea medicamentelor la domiciliu de catre o firma de curierat", a precizat medicul Gabriel Ovidiu Oprisanu, candidat pentru Senat in municipiul Botosani.

Astfel ar fi eliminate si cozile si aglomeratia din farmacii, urmand ca unitatile farmaceutice sa faca aceste livrari o data la trei luni, asa cum permite legea, conform prescriptiei medicului curant. Decontarile serviciilor de curierat vor fi facute de catre Ministerul Sanatatii, in baza unui contract incheiat la nivel national cu o astfel de firma de specialitate.

Pentru a realiza aceste aspect, Gabriel Ovidiu Oprisanu are propuneri concrete legislative care au drept scop respectarea demnitatii pacientilor si personalului medical prin Legea de Protectie a Pacientului, sustinerea continuarii investitiilor masive in sistemul sanitar botosanean.

"Cu atat mai mult cu cat plafoanele pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate au fost eliminate, consider ca acesta este urmatorul pas logic de urmat si ma angajez sa sustin acest proiect in Parlament pentru ca si botosanenii, la fel ca toti locuitorii tarii, sa aiba parte de un sistem sanitar sanatos si performant", a precizat medicul Gabriel Ovidiu Oprisanu, candidat pentru Senat in municipiul Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
6

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
123

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
55

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...