Oprea spune ca nu e vinovat de moartea politistului Gigina: DNA nu zice nimic de groapa

Oprea spune ca nu e vinovat de moartea politistului Gigina: DNA nu zice nimic de groapa
Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina si pentru care DNA a cerut aviz Senatului pentru urmarirea penala, a reactionat, vineri pe o retea de socializare.

"Vreau sa se faca dreptate, insa, citind comunicatul DNA, cred ca procurorii sunt pe un drum gresit. Nu am avut acces la dosar, dar pornind de la ceea ce s-a comunicat oficial pana acum, vreau sa subliniez cateva lucruri", a scris Oprea pe Facebook.

Acesta se plange pe Facebook ca in comunicatul DNA nu se face referire la groapa in care a cazut politistul. "In comunicatul DNA nu exista absolut nicio referire la groapa din carosabil. Ca si cand aceasta nici nu ar fi existat. Eu intreb insa: daca nu ar fi fost acele lucrari nesemnalizate, oare Bogdan Gigina - chiar si ruland cu 84 km/h - ar fi murit? As vrea sa stiu raspunsul sincer al procurorilor la aceasta intrebare", a punctat Oprea.

Fostul vicepremier a mai spus ca politistul nu facea parte dintr-o coloana oficiala, ci dintr-un dispozitiv de insotire. Oprea a precizat ca nu ministrul stabileste cine face parte din acest dispozitiv si nici daca se folosesc sau nu motociclete.

Mai mult, Oprea spune ca niciodata nu a cerut ca deplasarile sa fie facute cu o anumita viteza. "De obicei, intrebam doar care va fi durata deplasarii. Repet, viteza de deplasare si adaptarea la conditiile meteo si de trafic sunt stabilite de seful dispozitivului de insotire. El este cel care coodoneaza intreaga operatiunea in care sunt implicati politistii de la Rutiera", a punctat el.

Cat despre locul in care a plecat in seara accidentului si despre destinatia sa, fostul ministru a reiterat faptul ca nu venea de la restaurant, de la vreo intalnire privata si ca nici nu era insotit de altcineva in afara de sofer si aghiotant. "Veneam de la una din institutiile statului aflata in stranse relatii de colaborare cu Ministerul, adica de la Serviciul Roman de Informatii", a notat el.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
26

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
73

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
22

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...