OPINII: Suflet de caine sau angajatul "de joasa speta" al Primariei Botosani?

OPINII: Suflet de caine sau angajatul "de joasa speta" al Primariei Botosani?
Daca nu iti faci singur dreptate, nu vei fi razbunat, dar il faci pe Dumnezeu dator la tine, spun batranii nostri! Ce ne facem noi, oameni buni, cand Dumnezeu ramane dator celor 230 de caini ucisi la Botosani?

Agentii de presa din intreaga lume, asociatii ale protectiei animalelor au stat cu ochii pe micul si sinistrul Botosani, cel binecuvantat cu brandul Eminescu, cel sarac dar sfintit de duhul marilor calugari care s-au nevoit pentru tot neamul romanesc, cel pururi marginalizat din cauza drumurilor dezastruoase... Cel care, in asteptarea unei legi clare privitoare la eutanasierea animalelor, a decis sa isi faca singur legea! 

Povestea de la padoc nu a fost o premiera. Au existat indicii clare in trecut ca maidanezii sunt masacrati. Jigodii, de!... O vorba spusa de domn vice ieri, pe posturile TV nationale, a blocat privirile celor din studio: "Domnilor, angajatii de la padoc, care au agresat jurnalistii, nu sunt profesori sau doctori. Acolo lucreaza oameni de cea mai joasa speta!". Asadar, in fisa postului trebuie sa fie prevazut clar: capabil de cruzime, agresiv, alcoolic... Nu toti oamenii de la padoc indeplinesc conditiile de "joasa speta" despre care vorbeste seful lor. Dovada ca miercuri dimineata semnalul a plecat... tot de acolo. Un om, pesemne treaz si cu frica de Dumnezeu, a dat totusi un semnal.

Nu vreau sa ii acuz pe botosanenii care au suferit de pe urma cainilor. Nu este durere mai mare decat sa iti vezi copilul mutilat de coltii unui maidanez. Dar atata timp cat prezenta acestor caini pe strazi justifica cheltuirea unor sume de bani anual - si nu putini, atata timp cat legea prevede o organizare stricta a acestei activitati, astfel de intamplari nu ar trebui sa aiba loc.

Este un oras prea mic pentru sutele de caini din statistici. Desigur, statistici care conteaza din punct de vedere financiar. Intr-o societate sanatoasa, astfel de acte de cruzime nu ar fi posibile.

In mod clar, cei 230 de caini din padocul Botosani nu au fost eutanasiati. Este imposibila, oricat de sustinuta si de vehementa ar fi declaratia veterinarului in cauza, ca in doar doua ore acesta sa fi injectat intravenos 230 de caini, doua ore in care socotim si faptul ca acestia au fost incarcati in sacii de plastic si aliniati pe alee, in asteptarea masinii care i-a transportat spre incinerare.

In mod clar, insa, banii pentru eutanasierea fiecarui patruped, si nu este vorba despre o suma nesemnificativa, au fost contabilizati cu precizie, tocmai pentru a dovedi ca s-a actionat conform legii. Care lege spune ca eutanasierea este posibila doar in conditii foarte stricte, adica si de boala incurabila. Dar aici incepe o alta poveste, pe care oamenii legii vor trebui sa o dezlege. Greu de crezut ca va fi un rezultat veridic sau conform cu cele petrecute cu adevarat.

Toata compasiunea pentru concetatenii care au avut de suferit din cauza cainilor maidanezi. Dar cati dintre dumneavoastra, domnilor, ati fi de acord cu incalcarea legii, cu rularea unor sume de bani, ani la rand, bani care in mod sigur nu ajung sa va faca viata nici mai buna, nici mai sigura, ci intaresc bunastarea unor privati bine fixati in relatiile cu statul?

Preferati alaturi de dumneavoastra un maidanez pe care, probabil daca il veti atrage cu o bucata de paine, se va gudura de picior, sau niste angajati "de joasa speta" care, cu coltii ascutiti de alcool, va vor izbi in moalele capului cand nu va asteptati?

Sa stam stramb si sa judecam drept. Se spune ca exista si un Dumnezeu al cateilor. Un Dumnezeu care le este dator celor 230 de caini ucisi cu sange rece la Botosani... Iar ce s-a petrecut miercuri in intreaga tara si in lume este un semn ca Dumnezeu incepe sa isi plateasca din datorie. Asteptam sa vedem cine, la Botosani, va plati. Cine va demisiona, cine va da explicatii... Daca le va da vreodata!

 

(F.Tonita)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmele care nu folosesc sistemul e-factura, pasibile de amenzi!

astăzi, 19:21
5

Ministerul Finanțelor vrea să prelungească perioada de neaplicare a amenzilor pentru contribuabilii care nu folosesc Ro e-factura."Încă de la începutul implementării sistemul...

Ce trebuie să facă șoferii dacă vor să radieze mașina dacă nu o mai folosesc, fără să o ducă la casat!

astăzi, 18:14
99

Procesul de scoatere definitivă a unei mașini din circulație presupune parcurgerea mai multor etape.Proprietarul sau delegatul trebuie să depună o serie de acte doveditoare la mai multe autor...

Atenție la fraudele informatice și la „investițiile” online! Iată cum vă puteți proteja!

astăzi, 17:13
57

În ultima perioadă se constată o creștere a sesizărilor referitoare la săvârșirea  unor infracțiuni de înșelăciune în mediul online care au ca bază folosirea &ic...