Operatorii de salubritate din judeţ, primiţi pe rampa de la Botoşani! Cine are interdicţie!

Operatorii de salubritate din judeţ, primiţi pe rampa de la Botoşani! Cine are interdicţie!
Consilierii municipali au fost de acord ca operatorii de salubritate care colectează deşeurile din unităţile administrativ-teritoriale din judeţ să le depoziteze pe depozitul temporar de la marginea municipiului Botoşani.

S-a ajuns în această situaţie după ce operatorii nu au mai fost primiţi la groapa de la Săveni, fiind perioade în care în mai multe comune gunoiul nu a putut fi ridicat.

Viceprimarul Cosmin Andrei a atras însă atenţia că primirea acestor operatori la Botoşani ar putea genera probleme în condiţiile în care vor aduce cantităţi mari de deşeuri.

“Vreau să vă atrag atenţia că putem primi la depozitare deşeuri din judeţ dar putem ajunge în situaţia în care municipiul Botoşani să nu mai aibă unde să depoziteze în depozitul actual şi trebuie făcută o modificare de suprafaţă. Din informaţiile pe care le am există posibilitatea ca aceşti operatori să aducă cantităţi foarte mari de deşeuri, pentru că o perioadă le-au depozitat în diverse moduri", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.
 
Directorul societăţii Urban Serv, Simion Drelciuc, a precizat că pe spaţiul temporar mai pot fi depozitate deşeuri pentru circa trei luni.

“În acest moment depozitul este ocupat în proporţie de 80-85%. În situaţia în care ar dura mai mult de trei luni depozitarea deşeurilor din restul judeţului am putea ajunge într-o situaţie deosebită având în vedere că o extindere a acestui spaţiu durează. Pe o perioadă de trei luni putem primi şi deşeurile din judeţ şi sperăm să se finalizeze între timp şi deschiderea depozitului de la Stăuceni. Un termen mai îndelungat va aduce probleme", a explicat Drelciuc.

Primarul Cătălin Flutur le-a transmis consilierilor locali că decizia de a primi alţi operatori pe rampa de la Botoşani vine şi la solicitarea Consiliului Judeţean, pentru a debloca o situaţie existentă de ceva vreme în judeţ. Operatorii de salubritate care au datorii către Urban Serv nu vor fi primiţi.  

“Noi am luat această decizie şi la solicitarea Consiliului Judeţean care vor şi ei să deblocheze problema. Avem posibilitatea să facem lucrurl acesta, iar dvs. să câştigaţi nişte bani şi acesta este şi interesul nostru. Cei care sunt datori dacă vor să aducă nu le semnaţi contractul şi nu îi primiţi pe rampă până nu achită datoriile. La Victoria mai este o perioadă de probă, ştim prea bine, pentru că s-a stabilit operatorul.  Hotărârea noastră este clar să ajutăm, să deblocăm. Ca termen, nu putem anticipa, lăsam până la 31 decembrie, dar eu sper din suflet ca până atunci să funcţioneze din plin depozitul de la Victoria", a pus Flutur.

Tariful pe care îl va percepe Urban Serv operatorilor de salubritate va fi de 155 lei/tonă fără TVA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
26

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
49

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
200

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...