Oglinda verde a Şcolii 3 Botosani!

Oglinda verde a Şcolii 3 Botosani!
Începând cu data de 2 august 2010, în holul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 Botoşani s-a organizat o expoziţie de fotografii, cu aspecte din cadrul proiectului "Oglinda verde a şcolii noastre", proiect ce s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie - 9 august, în parteneriat cu Asociaţia de Sprijin a Copiilor şi Tinerilor cu cerinţe educative speciale "Împreună vom reuşi" Botoşani, Primăria Municipiului Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani.



Proiectul a fost finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii verzi 2010 cu suma de 7981 Ron şi a avut drept scop "Înfiinţarea  unei zone pentru recreere, în curtea Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3, Botoşani prin implicarea membrilor comunităţii în amenajarea spaţiului verde şi în alte activităţi de protecţie a mediului".
 
De-a lungul celor aproape patru luni, elevii, părinţii, angajaţii Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 3 Botoşani, membri ai Asociaţiei "Împreună vom reuşi", reprezentanţi ai partenerilor, locuitori din zonă, au fost implicaţi în activităţi de săpare, însămânţarea a 1500 de metri patrati cu gazon, plantare a 300 de puieţi buxus, peste 30 de puieţi de conifere,  50 de arbori şi arbuşti, 40 de trandafiri, 30 de crizanteme, 20 de bulbi de narcise, peste 100 de flori, activităţi de plivire, irigare, tunderea ierbii, amplasarea a 4 bănci, colectare selectivă de deşeuri.

"Am participat cu mare plăcere la proiect. Lucrarea realizată de elevii şi domnii profesori a ieşit frumos. Acum curtea şcolii parcă are un aspect vesel, mai jucăuş, aerul este mai puţin poluat. A fost foarte mult de muncă, a trebuit să plantăm flori, să semănăm iarbă. Am fost foarte bucuros să lucrez alături de domnii profesori care au făcut curtea şcolii mai vioaie", a psus Marius Z.



"Experienţele din cadrul proiectului nu au fost o noutate pentru mine. Locuiesc la casă şi sunt obişnuit cu amenajarea grădinii şi toate activităţile necesare: curăţat, săpat, plivit, semănat, stropit. Trebuie să spun că ceea ce s-a făcut la şcoală a ieşit mai frumos decât în grădina mea. Pentru anul viitor am multe idei în ceea ce priveşte estetica grădinii mele: aranjarea arbuştilor în ronduri, asocieri diverse de flori colorate, aranjamente cu bucăţi de pietre şi cărămidă. Am învăţat câteva lucruri şi despre colectarea selectivă a deşeurilor şi am de gând sa-i informez şi pe cei din familia mea. De fapt cred că o să fac şi un proiect de mediu la mine acasă", spune si Marian C.

"Eu am lucrat la rondul cu arbuşti. Am săpat, am plantat copăceii, i-am udat şi curăţat zona din jurul lor. M-am împrietenit cu alţi copii din alte clase, mai ales cu cei mai mici.
Am văzut fotografiile făcute de doamna directoare şi mi-au plăcut momentele în care am fost surprins. Îmi place să muncesc iar fotografiile  cu mine sunt grozave. Sper să mă vadă toată lumea!", marturiseste si Mihai S.

"Acest proiect ne-a unit şi mai mult. Am participat cu toţii la igienizarea curţii. Elevii din clasele V-VIII au ajutat la plantarea copacilor, au strâns pietrele din jurul şcolii, am udat plantele şi am greblat. Chiar si cei mici au ajutat, însă ei au făcut treburile mai uşoare cum ar fi strângerea deşeurilor. Eu cred că acest proiect a fost unul deosebit, deoarece, pe lângă faptul că acum curtea şcolii arată c-an poveşti, ne-a ajutat şi pe noi să lucrăm mai bine împreună şi să ne respectăm unii pe alţii", a spus Vainer L.


Coordonator proiect,
Prof. Mihaela Chitan

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
15

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
51

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
251

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...