Octavian Dumitru despre cei ce se opun comasarii spitalelor: “Sunt in disputa niste orgolii personale, niste interese politice”

Octavian Dumitru despre cei ce se opun comasarii spitalelor: “Sunt in disputa niste orgolii personale, niste interese politice”
Liderii Sanitas fac apel la consilierii judeteni ai PNL si PSD sa lase deoparte toate interesele politice si personale si sa voteze pentru comasarea spitalelor, pentru ca cetatenii judetului Botosani sa poata beneficia in continuare de servicii medicale la ei in judet.

Liderul Sanitas, Octavian Dumitru, sustine ca din discutiile avute pana acum cu presedintele PSD, Gheorghe Marcu, acesta a lasat de inteles ca totul se va rezolva, insa zilele acestea atat liberalii, cat si social-democartii au anuntat ca isi mentin aceeasi pozitie, si anume aceea de a nu vota proiectul de hotarare privind comasarea spitalelor si care a fost initiat de presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.

“Sunt pozitii politice, nu sunt absolut deloc un interes al cetateanului, interesul cetateanului si interesul salariatului din sistemul de sanatate este totalmente exclus. Este o ecuatie pe care nu credeam ca am sa o vad vreodata, ca o sa avem in disputa niste orgolii personale, niste interese politice, care pana la urma duc la o asistenta medicala pentru judetul Botosani mult sub nevoile cetatenilor. Spitalele, asa cum sunt ele astazi, sunt in categoria spitalelor de jos. Este o mare pierdere din toate punctele de vedere daca nu vom reusi sa adunam intr-un singur spital tot ceea ce astazi se cheama spitale. Dorim o finantare mai buna, dotare mai buna, ca liniile de garda sa fie permanente pe toate specialitatile si oamenii, la orice ora din zi si din noapte, sa poata veni la un spital care sa ofere orice tip de asistenta medicala. Se bat in interese politice in Consiliul Judetean", a declarat Octavian Dumitru, liderul Sanitas.

El a mai spus ca se incearca de catre unii manipularea cetatenilor, dar si a salariatilor din spitale.

“Unii incearca sa deformeze realitatea, sa dezinformeze oamenii, sa manipuleze colegii nostri. Sunt multe lucruri in care noi am crezut, in momentul in care am avut intalniri cu conducerile partidelor, ca deja le-au inteles si ca nu mai trebuie sa insistam. Am avut o discutie recenta cu presedintele PSD, Gheorghe Marcu, si eram convinsi ca vor intelege. Mi-a lasat un gust amar faptul ca domnul presedinte al partidului a spus ca a inteles si ca avem dreptate, dupa ce ne-am intalnit de patru ori pe aceeasi tema, iar acum spun cu totul altceva", a adaugat Octavian Dumitru.

Sindicalistii vor picheta joi timp de doua ore sediul Consiliului Judetean, protestul urmand a avea loc in timpul sedintei de Consiliu Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
6

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
54

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
190

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...