Ocazii ratate monumental, joc lipsit de substanţă, pase aiurea! FC Botoşani- FC Voluntari 0- 1 FOTO
LIVE-TEXT

Ocazii ratate monumental, joc lipsit de substanţă, pase aiurea! FC Botoşani- FC Voluntari 0- 1 FOTO
Puteau urca pe locul 3 în clasamentul Ligii 1, puteau obţine cele trei puncte aferente unei victorii cu Voluntariul lui Florin Marin, dar FC Botoşani s-a prezentat prost în această seară, ratând tot, pe toate liniile. S-ar putea spune că au lipsit principalii jucători ai echipei, însă acest lucru înseamnă că rezervele îşi merită doar statutul de rezervă. Suporterii părăsesc stadionul dezamăgiţi pentru rateul al căror martori au fost. Păcat.
Cum a fost...

Doar nucleul dur al suporterilor FC Botoşani ar mai lăsa căldura de acasă pentru a suporta temperaturile destul de scăzute, numai pentru a fi alături de jucătorii preferaţi, într-un meci atât de important ca cel din această seară, de pe Municipalul botoşănean.

9,1ºC indicau termometrele la ora 17 la Botoşani, temperatura fiind în scădere. Din fericire, cerul nu anunţă precipitaţii ca la precedentul meci al FC Botoşani, atunci când ploaia măruntă şi curentul de pe stadion au sporit senzaţia de frig. Încetişor, suporterii îşi ocupă locurile la tribune, în timp ce pe gazon, jucătorii celor două echipe şi arbitrii acestui meci au ieşit la încălzire.

Ne aflăm aşadar în etapa a XVI-a a Ligii I. Absenţe importante din lotul cu care Leo Grozavu atacă meciul din această seară, principalul neputându-se baza pe mulţi dintre jucătorii cu care începea de regulă meciurile. Probabil acesta a fost şi motivul pentru care la conferinţa de presă dinaintea meciului s-a arătat concentrat şi uşor rezervat, exprimându-şi convingerea că numai cu eforturi susţinute echipa sa va putea să scoată cele trei puncte din meci.
Astfel, primul 11 este format din Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Miron, Andrei Burcă, Nicolae Muşat, Mihai Roman, Stelian Cucu- astăzi în rol de căpitan al echipei, Mihai Bordeianu, Willie Barbosa, Andrei Hergheligiu şi Victor Astafei. Pe banca de rezerve se regăsesc Călin Albuţ, Florin Plămadă, Cătălin Golofca, Robert Elek, Alexandru Târnovan, Andrei Patache şi Lorand Fulop.

De partea cealaltă, "veteranul" Florin Marin i-a titularizat pe Dragoş Balauru, Venelin Filipov, Ionuţ Balaur, Hrvoje Spahija, Lucian Cazan, Mihai Căpăţână, Costin Lazăr, Daniel Novac, Petre Ivanovici, Andrei Balan, Florin Cernat, căpitanul ilfovenilor.
Rezervele Voluntariului sunt Răzvan Pietrariu, Mircea Leaşa, Alexandru Coman, Andrei Lungu, Laurenţiu Marinescu, Gabriel Deac, Doru Popadiuc.
De remarcat este faptul că fostul căpitan al botoşănenilor, Florin Acsinte, actual jucător al Voluntariului, nu se regăseşte în această seară nici în primul 11, nici pe banca de rezerve. În schimb, "Petrică" Ivanovici, plecat de la Botoşani la finalul sezonului trecut este unul dintre jucătorii pe care Florin Marin se bazează în această seară.

După intrarea celor două echipe în teren, s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui "Didi" Prodan, plecat dintre noi mult prea devreme, la numai 44 de ani. Ulterior momentului de reculegere, suporterii şi fotbaliştii au aplaudat memoria lui.

Meciul a început.

Minutul 6 a produs emulaţie în tabăra botoşănenilor, după ce a părut că Balauru, portarul ilfovenilor, a scăpat mingea trimisă cu capul de Willie în poartă. Nu a fost cazul, însă.

Hergheligiu este lovit într-un duel, dar este recuperat repede de echipa medicală şi reintră în joc.

Impasibilă- aceasta este atitudinea experimentatului Florin Marin, antrenorul ilfovenilor, care observă jocul elevilor săi de la marginea terenului rareori făcând câte un gest spre aceştia. Calm şi răbdător, în timp ce omologul său botoşănean se simte ca un leu în cuşcă, sancţionând momentele de impotenţă ale celor pe care-i antrenează.

O lovitură de colţ obţinută de FC Botoşani şi executată de Radoslav Dimitrov ar fi putut "urni" scorul de pe tabelă, dar nu s-a întâmplat. Nici de această dată.

Hergheligiu este faultat încă o dată, de portarul Balauru, dar în ciuda protestelor stafului şi a suporterilor botoşănenilor, nu păţeşte nimic. Până acum, însă, ceea ce fotbaliştii ambelor echipe arată pe teren nu prea se numeşte fotbal.  

Minutul 35 aduce şi primul cartonaş galben al partidei, arătat căpitanului FC Botoşani din această seară, Stelian Cucu, după o intrare dură la Petre Ivanovici.

ŞOC total! În minutul 45, Iliev a fost pur şi simplu executat fără drept de apel de Ionuţ Balaur. Voluntariul preia conducerea meciului. 

Prima repriză a meciului se încheie, jucătorii se retrag la vestiare. Urmează câteva momente dificile pentru jucătorii luiLeo Grozavu, dată fiind starea de nervi a antrenorului provocată atât de jocul slab cât şi de golul încasat gratis în ultimele minute.

Cea de-a doua repriză a meciului este gata de start, Leo Grozavu "operând" schimbări în formaţia lui. La marginea terenului se pregăteşte Plămadă, care l-a înlocuit pe Burcă.

Willie tentează poarta lui Balauru, dar fără succes, portarul ilfovenilor reţinând fără probleme mingea.

Andrei Burcă a fost trimis la spital, cu un traumatism cranio- cerebral acut închis şi contuzie cerebrală, după un duel aerian. Imediat după incident, medicul echipei, Petre Rădăuceanu, l-a examinat sumar pe jucător, însă acesta a susţinut că poate continua meciul. Imediat după pauză, însă, Burcă a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor.   

Stelian Cucu este înlocuit în minutul 53 cu Cătălin Golofca, banderola de căpitan ajungând pe braţul lui Bordeianu.

Suporterii îşi pierd răbdarea şi încep să sancţioneze verbal derapajele jucătorilor. Două minute şi două ocazii ratate stupid de a egala.

Ar fi putut însemna egalarea, dar jucătorii botoşăneni au ratat a treia ocazie cu adevărat importantă. Şutul slab al lui Roman a trecut pe lângă poartă, stârnind protestele suporterilor.

Cazan este sancţionat cu cartonaş galben, pentru fault la Golofca. Lovitura ce a urmat nu a adus nimic bun în tabăra botoşăneană, mingea urcând în "lumânare", departe de poarta lui Balauru.

Elek îl înlocuieşte pe Andrei Hergheligiu în minutul 67. De partea cealaltă, Florin Marin îl scoate din joc pe Ivanovici, pe care îl înlocuieşte cu Popadiuc. 

Arbitrul face risipă de cartonaşe galbene,arătate lui Iliev şi lui Popadiuc, după o fază contestată: deşi Iliev trebuia să repună mingea în joc, Popadiuc a luat-o în braţe şi pleca spre mijlocul terenului sfidător. Deşi oprit, ilfoveanul s-a luat la ceartă cu Dimitrov, între ei intervenind şi Iliev.

Încă un galben pentru Spahija, pentru că l-a împiedicat pe Golofca. Scorul rămâne însă 0-1 pentru FC Voluntari.

Încă o schimbare la oaspeţi, Lungu înlocuindu-l pe Balan.

Daniel Nova este şi el sancţionat cu cartonaş galben. 

Câteva minute mai sunt din acest meci urât, iar Florin Marin face ultima schimbare în trupa sa, Florin Cernat fiind schimbat cu Deac

O idee bună, dar un şut prost: cu asta s-a ales Willie, care a încercat să bage mingea în poarta lui Balauru printre picioarele celor din "zid", însă a tras atât de slab încât mingea a ajuns chiar în braţele portarului.

Punct final al meciului. FC Botoşani- FC Voluntari 0-1.




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
5

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
690

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
92

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...