Oamenii dintr-un sat din județul Botoșani stau la coadă pentru un strop de apă! FOTO

Oamenii dintr-un sat din județul Botoșani stau la coadă pentru un strop de apă! FOTO
Imagini incredibile au fost surprinse in satul Aurel Vlaicu, din comuna Avrameni, acolo unde zeci de sateni stau la coada zilnic cu carutele pentru a primi un strop de apa de la angajatii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Oamenii merg pe imasul din sat inca de la primele ore ale diminetii si isi pun in carute butoaie pentru a lua apa pentru animale. Situatia este dramatica, mai ales ca si singurul parau care trecea prin sat a secat.

Satenii au sapat puturi, fiind ajutati si de autoritatile locale, insa apa este foarte putina si au nevoie zilnic de ajutorul pompierilor. Oamenii spera ca iarna asta sa fie zapada mai mare, pentru ca solul sa capteze apa, in caz contrar si la iarna situatia va fi una dramatica.

In ultimele doua luni, pompierii au efectuat 41 de transporturi de apa in comuna Avrameni. Totusi, cele mai multe cereri sunt in comuna Nicseni, unde angajatii ISU Botosani care apa inca din luna ianuarie a acestui an.

In perioada 5.01.2016 - 1.09.2016, pompierii au efectuat 252 de transporturi de apa, din care cele mai multe la Nicseni, 78, Avrameni, 41, si la Vorona, 22. In ziua de 1 septembrie, angajatii ISU au carat apa de 9 ori.

Seceta a compromis în județul Botoșani peste 145.000 de hectare de culturi agricole, cea mai mare suprafață de 31.000 de hectare fiind cu porumb, urmată de floarea soarelui și soia.

În mai multe localități fântânile au secat iar oamenii sunt nevoiți să care apă chiar și de la câțiva kilometri pentru consum și pentru animale.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
18

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
65

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...