Oameni de afaceri botoşăneni la "întâlnire" cu omologi europeni şi fost ministru de finanţe FOTO- VIDEO

Oameni de afaceri botoşăneni la "întâlnire" cu omologi europeni şi fost ministru de finanţe FOTO- VIDEO
"Din păcate, de la Ministerul Fondurilor Europene să nu aşteptaţi foarte multe în acest an, nu a avansat şi n-o să avanseze sau n-o să facă viaţa uşoară mediului privat. Este un minister care are doi miniştri astăzi, din păcate, doamna ministru şi fostul ministru al fondurilor europene, care este secretar al ministerului, şi care împreună nu pot face ceea ce dumneavoastră aşteptaţi cu toţii.

Sunt facturi neplătite în sistem, în jur de 5 milioane de euro este valoarea acestora, restanţe de acum câteva luni de zile, ghidurile se lansează săptămâna aceasta, dar pentru dumneavoastră nu sunt neapărat de interes, ci pe parte de POC- capital uman, ceva pentru populaţia romă"
.

Acesta a fost mesajul senatorului Eugen Orlando Teodorovici pentru oamenii de afaceri botoşăneni, reuniţi la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, într-un workshop de prezentare a reţelei Enterprise Europe Network.

Fost ministru al fondurilor europene şi al finanţelor în guvernele Ponta, Eugen Teodorovici a criticat lipsa de iniţiativă şi de curaj a actualului guvern care îşi face planuri strict pentru cel mult un an, având în vedere faptul că după alegerile parlamentare din toamnă, majoritatea va da un alt executiv.

Deşi a subliniat că nu doreşte ca mesajul său critic să fie citit în notă politică, Eugen Teodorovici a subliniat câtă deschidere a avut faţă de mediul de afaceri şi cum ideile sale ar fi trebuit să asigure un sistem fiscal relaxat pentru oamenii de afaceri.

Prezent de asemenea la workshop, primarul Ovidiu Portariuc a remarcat că ar fi foarte multe de discutat despre fondurile europene, fie din perspectiva mediului privat, fie din perspectiva administrativă.

"S-au făcut progrese privind mecanismele şi relaţiile europene, felul în care se fac decontările şi se primesc banii din fondurile europene, cel puţin la nivelul administraţiei publice s-a cunoscut această îmbunătăţire, dovadă fiind prcentul extrem de ridicat al absorbţiei fondurilor europene, practic de la 7-10 procente s-a ajuns la 70%, iar domnia sa (Eugen Teodorovici, n.r.) a avut un rol determinant în schimbarea acelor mecanisme. Poate nu ar fi mai puţin important să aducem aminte de regiunea noastră, care continuă să fie şi la ora actuală cea mai puţin dezvoltată regiune din Uniunea Europeană, cu un PIB mult- mult sub media europeană. Din păcate, de multe ori se uită lucrul ăsta la nivel central iar eu am atras atenţia asupra compensării necesare regiunii Nord- Est pentru a elimina decalajele", a susţinut Ovidiu Portariuc.

Workshop-ul de vineri a fost organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, alături de Centrele Enterprise Europe Network (EEN) din cadrul Camerei de Comerţ Bacău şi a Tehnopolis Iaşi, a organizat vineri la Botoşani, tema fiind "Reţeaua EEN pentru IMM-uri cu potenţial de internaţionalizare şi capacitate de inovare".

EEN este reţeaua oficială a Comisiei Europene de sprijinire a dezvoltării, internaţionalizării şi inovării întreprinderilor europene, fiind cea mai importantă reţea de afaceri din lume, cu peste 600 de organizaţii membre în peste 50 de ţări. Principalele servicii oferite de această reţea sunt identificarea de parteneri de afaceri prin promovarea ofertei şi a cererii într-o bază de date considerată cea mai mare din lume, sprijinirea participării la evenimente internaţionale de "matchmaking" precum şi oportunitatea de a identifica şi intra în legătură cu potenţialii parteneri de afaceri. La Botoşani, întâlnirea de vineri a avut drept scop tocmai prezentarea ofertei acestei reţele internaţionale în sprijinirea inovării şi internaţionalizării IMM-urilor din judeţ.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

astăzi, 22:21
449

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

astăzi, 21:27
129

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

astăzi, 20:10
358

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...