O tânără din Botoșani și fetița ei, rănite în atentatul de la metroul din Bruxelles!

O tânără din Botoșani și fetița ei, rănite în atentatul de la metroul din Bruxelles!
O botoşăneancă şi copilul ei de doi ani sunt singurii supravieţuitori din vagonul de metrou în care a explodat una din încărcăturile explozive în staţia Maelbeek, din Bruxelles.

Roxana Ştefănucă, de 23 de ani, este stabilită de mai bine de 5 ani în Bruxelles, unde soţul şi cu tatăl ei au o afacere în domeniul în construcţiilor. În ziua neagră pentru capitala Europei, tânăra originară din comuna Mileanca, judeţul Botoşani îşi ducea fata mai mare, în vârstă de 5 ani, la şcoală. Era un drum pe care îl parcurge zi de zi cu metroul. Pentru că fetiţa lor cea mică, de doar doi ani, nu avea cu cine rămâne acasă, tânăra a luat-o cu ea pentru a-şi conduce surioara la şcoală.
 
Pe drumul de întoarcere însă, iadul a coborât pe pământ, când o bombă a explodat într-unul din vagoanele metroului aflat în staţia Maelbeek: chiar vagonul în care erau mama şi fiica. Anca Cucuruzac, sora tinerei rănite, a aflat ulterior cu groază că cele două au fost singurele supravieţuitoare, tânăra fiind scoasă de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei.



"Ea şi copilul au fost singurii supravieţuitori din acel vagon. Îşi aminteşte o bubuitură puternică şi o femeie plină de sânge aruncată peste ea de suflul exploziei. A mai apucat să se uite la fetiţă, a văzut-o că plânge şi apoi şi-a pierdut cunoştinţa, povesteşte înlăcrimată sora tinerei rănite în Bruxelles", a spus sora tinerei.

Femeia rănită s-a trezit abia pe un pat de reanimare la Spitalul Militar din Bruxelles. Primul lucru pe care l-a rostit a fost numele fetiţei, Miruna, care era cu ea şi pe care o văzuse ultima oară în mijlocul infernului. Au fost ore care au părut ani pentru membrii familiei din Bruxelles, dar şi pentru prietenii şi familia de acasă.

"Părinţii au văzut la televizor şi au sunat-o pe sora mea. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută şi au fost sfătuiţi de poliţişti să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore au găsit-o la spital, abia la amiază. Atunci au realizat că fetiţa era dispărută. Au găsit-o spre seara. Vă daţi seama ce a fost în sufletul lor în tot acest timp. Nimeni nu ştia nimic", a spus profesoara Luminiţa Pascariu, o prietenă apropiată a familiei.

Am văzut cu toţii cum arată acele vagoane afectate de explozie. Pe ei i-au scos vii din mormanul de fiare. Probabil că norocul fetiţei a fost că era în căruţ şi poate că a mai protejat-o de suflul exploziei, mai spune aceasta.

Deşi au scăpat cu viaţă din explozie, cele două, mamă şi fiică, sunt în stare gravă internate, iar familia de acasă aşteaptă în fiecare clipă veşti bune de la soţul tinerei şi părinţii acesteia, rudele fiind împărţite între spitalele unde sunt internate cele două.

Sursa: Libertatea

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
633

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
86

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...