O româncă a câștigat aproape 10.000 de euro la CEDO, pentru că o bătea soțul și poliția nu a luat măsuri!

O româncă a câștigat aproape 10.000 de euro la CEDO, pentru că o bătea soțul și poliția nu a luat măsuri!

O instanta a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a dispus condamnarea Romaniei la plata unor daune de 9.800 de euro unei femei, in contextul in care autoritatile romane nu au luat masurile adecvate dupa o serie de agresiuni familiale reclamate de ea.

O femeie din Petrosani, A.C.B., a dat statul roman in judecata la CEDO in anul 2009, argumentand ca autoritatile romane nu au luat masurile necesare dupa ce ea fusese agresata in mai multe randuri de sotul ei, de care a divortat intre timp, arata ziare.com.

Femeia a depus mai multe plangeri la Politie in perioada 2007-2008, reclamand ca a fost agresata si amenintata repetat de sotul ei, N.C. La CEDO, ea a sustinut ca autoritatile noastre nu au reusit sa o protejeze in mod adecvat de actele de violenta familiala la care a fost supusa.

Judecatorii CEDO au stabilit ca autoritatile "nu au apreciat gravitatea si amploarea problemei violentelor familiale in Romania si ca actiunile reflecta o atitudine discriminatorie fata de reclamanta in calitatea de femeie".

Reclamanta a solicitat daune in valoare de 50.000 de euro, argumentand ca a suferit traume fizice si psihologice din cauza agresiunilor comise de sotul sau, fara ca autoritatile sa intervina in mod adecvat.

Guvernul Romaniei a contestat solicitarea, considerand-o lipsita de fundament si argumentand ca suma ceruta este "excesiva".

O instanta a CEDO a decis ca reclamanta a suferit traume din cauza "esecului autoritatilor de a lua masuri suficiante pentru impiedicarea actelor de violenta familiala".

CEDO a stabilit ca statul roman trebuie sa ii plateasca femeii daune in valoare de 9.800 de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...